ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Remediu natural împotriva țînțarilor

Vă recomandăm un remediu miraculos împotriva țînțarilor. Cu el puteți lucra în siguranță seara în grădină sau vă puteți relaxa în curte sau în grădină...

Ingredientele pentru această soluție-miracol sînt cu siguranță disponibile în fiecare casă. Pentru că folosim aceste lichide practic în fiecare zi. Deci, care sînt aceste componente?

Aceste sînt:

ulei vegetal (absolut oricare),

șampon pentru păr și

oțet de 9% (a nu se confunda cu esența).

Trebuie să luați toate aceste substanțe în cantități egale și să le amestecați împreună. Veți obține o soluție asemănătoare cu o emulsie de culoare albă.

Perioada de valabilitate este nelimitată. Dar nu este necesar să faceți rezerve. Căci puteți pregăti o porție proaspătă în orice moment.

Cînd emulsia este gata, va rămîne doar să stropiți toate zonele expuse ale corpului și puteți sta în siguranță afară, măcar pînă noaptea tîrziu.

Și încă ceva: foarte bine ajută în acest scop, sucul de urzică sau untura de porc. Țînțarii se tem mai mult de aceste mijloace simple decît de substanțele chimice scumpe.

O altă metodă bună este gudronul diluat cu apă. Pui în pulverizator și stropești cu el. Nici un țînțari nu se va apropia.

ȘI DACĂ AȚI FOST DEJA MUȘCAT?

- Foarte bine ajută terciul de sare: se amestecă sare cu apă și se aplică pe locul mușcăturii. La început pișcă, dar în schimb mai apoi nu va rămîne nici urmă de mușcătură, nici măcar nu vă va mînca.

- Ungeți locul mușcăturii cu oțet de 9% și frecați puțin bicarbonat de sodiu.

Și gata, veți uita unde și cine v-a mușcat.

ABONAȚI-VĂ
Luni, 22 iunie 2020 10:34
Vizualizări: 1209

Citiţi de asemenea

O femeie poate alege tandrețea, renunțînd la bogăție și viață îndestulată. Dar despre  bărbați nici nu mai am ce vo...
142
Aceasta este o instalație de artă a artistului finlandez Antti Laitinen pentru proiectul One Tree Four Seasons despre mo...
159
Clădirile reprezintă un segment esențial al politicii la nivel european privind eficiența energetică. În Republica Moldo...
187
Ai fost hipnotizat încă din copilărie că ascultarea propriei voci este schizofrenie. Iar să asculți profesoara care l-a ...
217