ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Renunţă să porţi telefonul mobil în buzunar! Poate fi mortal

Ne plac telefoanele mobile, de multe ori abuzăm de ele, dar cît de multe ştim despre riscurile asociate cu utilizarea lor? Medicii ruşi avertizează că telefoanele sînt mult mai periculoase pentru sănătatea noastră decît ne putem imagina. Ei sînt preocupaţi mai ales de cîmpurile electromagnetice şi efectele lor asupra corpului nostru.

"În primul rînd, ţintă este sistemul nervos, dar şi cel endocrin şi sistemul de reproducere sînt afectate", a declarat Nikolai Kononov, adăugînd că 70% din totalul populaţiei primeşte radiaţii electromagnetice de la telefoanele mobile.

"Numeroase studii au arătat că organismul uman răspunde la această radiaţie, şi, deşi aceste reacţii nu au fost încă studiate complet, nimeni nu contestă faptul că utilizarea telefoanelor mobile necesită prudenţă", explică Kononov.

Cum poţi reduce efectele nocive ale radiaţiilor electromagnetice

Radiaţie electromagnetica este deosebit de periculoasă pentru copii şi femei gravide. Potrivit lui Kononov, conversaţiile scurte şi dispozitivele hands-free sînt cele mai simple moduri de a reduce efectul radiaţiilor electromagnetice.

În loc să suni o dată şi să vorbeşti 5 minute, mai bine sună de 5 ori şi nu vorbi mai mult de un minut. De asemenea, lasă să treacă minim 15 minute între apeluri. Nu ţineţi telefonul în buzunar! Păstraţi-l în geantă şi cît mai departe de organele vitale.

 

Sursa: noi.md

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
300
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
467
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
347
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
466