ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Restabilirea organismului după fumat
 

 

Cei care nu fumează, pot citi această notă şi oferi sfaturi prietenilor fumători. Iar cei care au renunţat la fumat recent, ar putea găsi în ea multe informaţii utile.

Astfel, oamenii de ştiinţă au alcătuit lista legumelor, care contribuie la restabilirea organismului după fumat.

 

Varza

 

Varza este un mijloc excelent de prevenirea cancerului. Ea conţine isothiocyanate – substanţe anti-cancer care inhibă creşterea celulelor canceroase şi previn reproducerea lor. Consumul regulat de varză reduce riscul de cancer pulmonar cu 36%.

 

Suc de roşii

 

Suc de roşii este eficient împotriva emfizemului pulmonar, cauzat de inhalarea fumului de tutun regulat. Un astfel de efect protector de suc de roşii este determinat de prezenţa în compoziţie a licopenului antioxidant, care inhibă formarea radicalilor de oxigen – moleculelor, cauzînd deteriorarea celulelor.

 

Suc de morcov

 

Cuprins în sucul de morcov, beta-carotenul este transformat de organismul uman în vitamina A, necesară pentru a consolida membranele mucoase.

 

Cereale germinate

 

Cerealele germinate sunt un depozit de substanţe utile şi active, inclusiv vitamina E şi vitamina B12, acid folic şi seleniul, protejînd ţesuturile plămînilor.

 

Vitamina C

 

Particularitatea vitaminei C rezidă în faptul că ea nu este sintetizată de organismul uman şi poate veni doar numai din exterior, iar fiecare ţigară fumată neutralizează 35 de miligrame de vitamina deficitară. Şi acum calculaţi: reiese o cifră serioasă, nu-i aşa?

 

 

Sursa: vegopolis.ru

 

Duminică, 04 martie 2012
Vizualizări: 4548

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
221
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
142
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
252
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
101