ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Restabilirea pe scară largă a pădurilor lumii va curăța atmosfera Pămîntului

Restabilirea masivă a pădurilor lumii va curăța atmosfera Pămîntului de zecile de ani de emisii de dioxid de carbon (CO2). "Sădirea de plante este tot mai recunoscută drept cea mai importantă activitate pentru păstrarea vieții pe Pămînt.

Potrivit unui nou mare studiu, restabilirea pe scară largă a pădurilor lumii ar curăța atmosfera de dioxid de carbon și ar anula decenii de emisii.

Anterior, oamenii de știință au descoperit că în parcuri, păduri și pe terenurile abandonate de pe întreaga planetă pot crește  încă 1,2 trilioane de copaci 

Ecologistul Thomas Crowther consideră că subestimarea copacilor înseamnă că oamenii de știință subestimează foarte mult potențialul pădurilor de a lupta împotriva schimbărilor climatice. În lucrarea sa, el a folosit cifra de 1,2 miliarde, a estimat cantitatea reală de reducere a carbonului care poate fi obținută prin plantarea copacilor.

Conform estimărilor, în 10 ani, emisiile nocive pot fi complet nivelate. "Trei trilioane de copaci absorb 400 de gigatone, imaginați-vă cît vor absorbi încă un trilion de copaci".

Inițial, Organizația Națiunilor Unite a implementat un proiect cunoscut sub numele de campania Billion Trees, dar în lumina descoperirilor Dr.Crowther, a fost redenumită în campania Trilion Trees. 17 miliarde de copaci au fost deja plantați în întreaga lume.

Aceasta este o noutate minunată, pentru că fiecare dintre noi se poate implica. Copacii bucură oamenii în mediul urban, îmbunătățesc calitatea aerului, a apei și a alimentelor.

Restabilirea completă a tuturor parcelelor libere nu este realistă, însă plantele de plantare este tot mai mult recunoscută drept cea mai importantă activitate pentru păstrarea vieții pe Pămînt.

Citiţi de asemenea

Planta turmeric este originara din India ca si ruda sa ghimbirul. Rădăcina Curcuma este extraordinar de bogată în pol...
6896
  Muşcata (Pelargonium) este o floare răspândită care decorează case și apartamente la mulți oameni. Admirând ...
22496
Festivalul Au Gust, în colaborare muzicală cu Ministerul Subculturii, cu susținerea Primăriei or. Durlești și a Oficiul...
383
Intr-o suburbie din Moscova am cunoscut un om uimitor - Vladimir Timofeevici. El are 85 de ani si este crudivor. Am ci...
23936