ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Restaurantul construit din sare care împrospătează aerul (+Foto)




 

Sarea poate fi mai mult decât un aliment, poate fi chiar material de construcţie. Grupul iranian de construcţii Emtiaz a folosit sare pentru a ridica un restaurant eco-friendly. Inspirat din ocnele de sare din regiune, restaurantul din localitatea Shiraz, Iran, are mesele, scările şi pereţii acoperiţi cu un strat de sare care, pe lângă rolul decorativ, depoluează atmosfera.

Ресторан из соли

Sarea este un dezinfectant natural, iar ionii care se eliberează purifică şi filtrează aerul, ceea ce face din ea materialul perfect pentru un restaurant. Iar restaurantul din sare construit de iranieni reprezintă o formă inteligentă de utilizare a sării ca material de construcţie şi este integrat perfect în arhitectura zonei în care se află mai multe mine de sare, care au şi inspirat, de fapt, acest proiect. Arhitecţii susţin că au avut mai multe motive să proiecteze o astfel de construcţie ecologică şi insolită.

Ресторан из соли

Ресторан из соли

Sarea purifică aerul din interiorul restaurantului, inclusiv din bucătărie, şi elimină ioni pozitivi care sunt benefici pentru organismul uman, mai ales în cazurile în care există suferinţe ale aparatului respirator. Principiul după care a fost construit acest restaurant este ecologic şi, în acelaşi timp, se conformează normelor de dezvoltare durabilă folosind sarea ca material de construcţie. Sarea are o reputaţie proastă dar numai atunci când este folosită excesiv în gastronomie, dar să iei masa într-un restaurant construit în întregime din sare poate să însemne relaxare şi sănătate.

Ресторан из соли

 

Sursa: green-report.ro

Citiţi de asemenea

Copilăria, în cultura tradițională, nu era doar o vârstă, ci o stare aparte a corpului, memoriei și sensibilității. Copi...
120
Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
223
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
290
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
298