ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Rețeta de cvas fără sare, zahăr și drojdie




 

O reţetă rusească veche. O ridiche medie (în rețeta originală – ridiche neagră) și o sfeclă mare se spală bine, se taie cozile și resturile de frunze, (nu este necesar de curățat coaja), se taie în bucățele de aproximativ 1,5 cm în lățime, lungimea după dorință. Se pun într-un borcan de trei litri, se adaugă apă (apa poate fi fiartă, eu folosesc crudă). Se lasă la temperatura camerei timp de 3 zile. După o noapte cvasul se va spuma ușor. Asta înseamnă că bacteriile lactice, care sunt mereu pe suprafața fructelor și legumelor crude, au început meseria sa nobilă :) După trei zile cvasul este deja ”matur”, e foarte gustos și răcoritor, se poate pune în frigider, sau se poate fi lăsat pe încă două zile să stea la temperatura camerei. Are o culoare frumoasă – de sfeclă. Se poate face cvas separat  din sfeclă sau din rediche neagră.

Autorul: Maria Bochegovaya

ABONAȚI-VĂ
Joi, 21 august 2014 9:20
Vizualizări: 2816

Citiţi de asemenea

Astronomii de la Academia Chineză de Științe din Nanjing au descoperit un fenomen neobișnuit în inima galaxiei noastre —...
209
O motocicletă nu este doar un mijloc de transport, ci și un hobby pentru mulți pasionați de viteză. Cu toate acestea, ac...
310
În anul 1969, profesorul Vitalii Lindenbraten, radiolog și fiziolog sovietic, a observat un efect neașteptat în timpul e...
190
Pare că odată ce acoperișul este montat, poți să respiri ușurat: acoperiș există, casa e protejată. Dar asta doar până ...
278