ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Rețeta de cvas fără sare, zahăr și drojdie




 

O reţetă rusească veche. O ridiche medie (în rețeta originală – ridiche neagră) și o sfeclă mare se spală bine, se taie cozile și resturile de frunze, (nu este necesar de curățat coaja), se taie în bucățele de aproximativ 1,5 cm în lățime, lungimea după dorință. Se pun într-un borcan de trei litri, se adaugă apă (apa poate fi fiartă, eu folosesc crudă). Se lasă la temperatura camerei timp de 3 zile. După o noapte cvasul se va spuma ușor. Asta înseamnă că bacteriile lactice, care sunt mereu pe suprafața fructelor și legumelor crude, au început meseria sa nobilă :) După trei zile cvasul este deja ”matur”, e foarte gustos și răcoritor, se poate pune în frigider, sau se poate fi lăsat pe încă două zile să stea la temperatura camerei. Are o culoare frumoasă – de sfeclă. Se poate face cvas separat  din sfeclă sau din rediche neagră.

Autorul: Maria Bochegovaya

ABONAȚI-VĂ
Joi, 21 august 2014 9:20
Vizualizări: 2758

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
169
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
141
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
128
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
325