ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Rețeta de cvas fără sare, zahăr și drojdie




 

O reţetă rusească veche. O ridiche medie (în rețeta originală – ridiche neagră) și o sfeclă mare se spală bine, se taie cozile și resturile de frunze, (nu este necesar de curățat coaja), se taie în bucățele de aproximativ 1,5 cm în lățime, lungimea după dorință. Se pun într-un borcan de trei litri, se adaugă apă (apa poate fi fiartă, eu folosesc crudă). Se lasă la temperatura camerei timp de 3 zile. După o noapte cvasul se va spuma ușor. Asta înseamnă că bacteriile lactice, care sunt mereu pe suprafața fructelor și legumelor crude, au început meseria sa nobilă :) După trei zile cvasul este deja ”matur”, e foarte gustos și răcoritor, se poate pune în frigider, sau se poate fi lăsat pe încă două zile să stea la temperatura camerei. Are o culoare frumoasă – de sfeclă. Se poate face cvas separat  din sfeclă sau din rediche neagră.

Autorul: Maria Bochegovaya

ABONAȚI-VĂ
Joi, 21 august 2014 9:20
Vizualizări: 2803

Citiţi de asemenea

În agitația zilnică, rareori mai găsim timp pentru adevărate descoperiri gastronomice. Însă momentele pe care vrem să l...
99
În cultura tradițională, percepțiile de frig și căldură nu sunt doar parametri fizici. Ele sunt semnale, imagini, simpto...
191
Într-o cultură apropiată de pământ, chiar și o piatră poate vorbi. Ea poate fi graniță, semn, casă pentru un spirit, ins...
149
„Când o persoană trece o graniță, corpul ei poartă nu doar durerea, ci și metodele de vindecare.” — Ina VandebroekI. Un...
232