ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Reteta de varza murata fara sare de la Pol Brag

Rețeta de varză murată fără sare de la Pola Braga

De ce am decis să scriem această rețetă, în ciuda faptului că există o carte minunată a celebrului dietolog Pola Bragg? Răspunsul este simplu. Câțiva prieteni care s-au inspirat din cartea "Sarea pentru sănătate - în varza murată fără sare!" au eșuat în practicarea acesteia. Când soțul meu și cu mine am decis să facem un lot de încercare, ni s-a dat imediat un sfat: "Doar faceți puțin. Este posibil să se strice totul și să fie nevoie să aruncați toate produsele". Norocul nostru a fost că prima noastră încercare de varză și toate cele ulterioare au reușit. A fost într-adevăr gustos și sănătos. De ce nu a reușit această varză la alții? Pur și simplu nu au citit cu atenție cartea.

Rețeta varzei murate Pola Bragg este dată pe câteva pagini și este posibil ca prietenii noștri să fi trecut cu vederea un paragraf necesar. Ultima oară am înregistrat cu atenție proporțiile ingredientelor și am fotografiat fiecare pas. Ce a ieșit din asta, veți vedea mai jos.

Deci: Rețeta pas cu pas pentru prepararea varzei murate fără sare după metoda Pola Bragg.

1) Luăm 2 capete de varză. Aproximativ 6 kg. Spălăm bine legumele.

Tăiem varza pe rază mare.

2) Luăm 0,5 kg de morcovi. Spălăm bine și îi tăiem.

3) Luăm 6 căței de usturoi de dimensiuni medii, îi tăiem mărunt.

4) Luăm semințe de mărar (calculat pentru un borcan de trei litri - 1 lingură de masă)

Mărunțim semințele de mărar într-un mojar dacă nu vă place să consumați semințe întregi. În magazine nu am găsit aceste semințe. Le cumpărăm doar de la băbuțe pe piețe. Este obligatoriu să adăugăm semințele de mărar. Ele participă la procesul de fermentare a produsului.

5) Luăm alge marine uscate (calculat pentru un borcan de trei litri - 1-2 linguri de masă)

6) Amestecăm varza cu morcovii și începem să așezăm ingredientele în borcan straturi. Un strat de varză cu morcov, cu o grosime de aproximativ 7 cm, apoi presărăm condimente: semințe de mărar, alge marine, usturoi, apoi repetăm așezarea straturilor până când nu rămâne un spațiu de 7-10 cm până la gura borcanului.

7) Turnăm toată amestecul cu apă curată și răcoroasă.

Bragg recomandă în acest caz apa distilată. Folosim apă tratată cu filtrul Geizer-Prestige. Apa dintr-un astfel de filtru este asemănătoare cu apa distilată. Turnarea apei peste varză este un pas important pe care mulți îl uită. Aici este diferența principală între prepararea varzei murate obișnuite cu sare și varza murată fără sare.

8) Acoperim borcanul cu tifon și lăsăm varza într-un loc călduros. Este de preferat să facem o presiune ușoară. Dar se poate face și fără. Restul procesului decurge ca de obicei. Adică supraveghem varza, o înțepam cu un băț sau un cuțit lung de mai multe ori pe zi. Scoatem formațiunile spumoase de la suprafață. La a treia sau a patra zi, varza este gata. Are gust acru tradițional. Mutăm borcanul în frigider. De obicei, această varză o condimentăm cu ulei și adăugăm ceapă.

Poftă bună!

Varza murată fără sare este un produs alimentar valoros din punct de vedere dietetic. Nu conține clorură de sodiu - sarea de masă obișnuită, excesul de care duce la retenție de lichide în organism. Această varză poate fi consumată de femeile însărcinate, copii și persoanele cu hipertensiune arterială.

Varza murată acră fără sare este o comoară de vitamina C. În plus, conține vitaminele B1 și B2, calciu, fosfor și alte minerale utile. Acidul lactic conținut în varză este combustibilul principal pentru creier și sistemul nervos, pentru mușchi în timpul efortului fizic. Aciditatea varzei murate protejează vitaminele de distrugere în timpul tratamentului termic. Conform cercetărilor lui Pola Bragg, mulți longevivi aveau varză murată în dieta lor.

ABONAȚI-VĂ
Joi, 18 aprilie 2024 9:43
Vizualizări: 283

Citiţi de asemenea

Mahabalipuram se află la 60 km de Chennai, un mare oraș din sudul Indiei. În secolul al X-lea, locuitorii au părăsit bru...
239
Warangal - o așezare fortificată antică din India, fondată în jurul unui lac și al unei stânci, de parcă ar crește din e...
246
Mulți medici, vorbind despre acțiunea celulelor stem, menționează că, alături de efectul pozitiv asupra vindecării unu...
293
Această insulă uimitoare, situată în Oceanul Indian, arată de parcă s-ar afla pe o altă planetă.Peisajul insulei nu este...
93