ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Reţete de vară. Supa de tomate




 

 

 

Poate că într-o zi de vară fierbinte, o astfel de supă este preparată de mama sau bunica dvs. Dar, în general, supa de tomate cu legume rece sau gazpacho, este o mîncare tradiţională din bucătăria spaniolă, care se consideră mai mult o băutură şi poate fi servită atît în farfurie, cît şi în pahar.

 

LUAŢI:

4 roşii coapte mari
1 ardei dulce roşu
1 castravete
1 ceapă roşie
2 căţei de usturoi
1 lingură de ulei vegetal
¼ de păhar de busuioc şi pătrunjel verde proaspăt tocat mărunt
1 felie de pîine albă
1 lingură de oţet de vin sau de mere
Sare şi piper după gust
1 pahar (sau puţin mai mult) de apă rece.

 

GĂTIŢI:

Castravetele se curăţă, se taie foarte fin şi se pune deoparte. Tomatele, ardeiul, ceapa, pîinea, usturoiul se taie în bucăţi mari şi se macină într-un blender pînă la un amestec de pireu gros. Se adaugă verdeaţa proaspătă, ulei, oţet, sare şi piper. Apoi se adaugă treptat apa rece, pireul se diluează pînă la consistenţa de o supă groasă şi se pune pe 10-15 de minute în frigider. Serviţi supa, adăugînd în fiecare farfurie, castravete tocat şi verdeaţă proaspătă. O alta variantă - cu crutoane, stropite cu ulei de măsline.

În vremea caldă, pentru ca supa să nu se încălzească, în fiecare farfurie se pune o bucată de gheaţă.

 

 

Sursa: zdr.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 10 iunie 2012 17:02
Vizualizări: 2792

Citiţi de asemenea

La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
204
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
320
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
431
Pentru toți amatorii de muzică bună! Pe 15 noiembrie, la Arena Chișinău, la ora 18:30, va avea loc mult-așteptatul conce...
290