ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Reţete de vară. Supa de tomate




 

 

 

Poate că într-o zi de vară fierbinte, o astfel de supă este preparată de mama sau bunica dvs. Dar, în general, supa de tomate cu legume rece sau gazpacho, este o mîncare tradiţională din bucătăria spaniolă, care se consideră mai mult o băutură şi poate fi servită atît în farfurie, cît şi în pahar.

 

LUAŢI:

4 roşii coapte mari
1 ardei dulce roşu
1 castravete
1 ceapă roşie
2 căţei de usturoi
1 lingură de ulei vegetal
¼ de păhar de busuioc şi pătrunjel verde proaspăt tocat mărunt
1 felie de pîine albă
1 lingură de oţet de vin sau de mere
Sare şi piper după gust
1 pahar (sau puţin mai mult) de apă rece.

 

GĂTIŢI:

Castravetele se curăţă, se taie foarte fin şi se pune deoparte. Tomatele, ardeiul, ceapa, pîinea, usturoiul se taie în bucăţi mari şi se macină într-un blender pînă la un amestec de pireu gros. Se adaugă verdeaţa proaspătă, ulei, oţet, sare şi piper. Apoi se adaugă treptat apa rece, pireul se diluează pînă la consistenţa de o supă groasă şi se pune pe 10-15 de minute în frigider. Serviţi supa, adăugînd în fiecare farfurie, castravete tocat şi verdeaţă proaspătă. O alta variantă - cu crutoane, stropite cu ulei de măsline.

În vremea caldă, pentru ca supa să nu se încălzească, în fiecare farfurie se pune o bucată de gheaţă.

 

 

Sursa: zdr.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 10 iunie 2012 17:02
Vizualizări: 2825

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
163
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
132
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
124
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
322