ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Reţete de vară. Supa de tomate




 

 

 

Poate că într-o zi de vară fierbinte, o astfel de supă este preparată de mama sau bunica dvs. Dar, în general, supa de tomate cu legume rece sau gazpacho, este o mîncare tradiţională din bucătăria spaniolă, care se consideră mai mult o băutură şi poate fi servită atît în farfurie, cît şi în pahar.

 

LUAŢI:

4 roşii coapte mari
1 ardei dulce roşu
1 castravete
1 ceapă roşie
2 căţei de usturoi
1 lingură de ulei vegetal
¼ de păhar de busuioc şi pătrunjel verde proaspăt tocat mărunt
1 felie de pîine albă
1 lingură de oţet de vin sau de mere
Sare şi piper după gust
1 pahar (sau puţin mai mult) de apă rece.

 

GĂTIŢI:

Castravetele se curăţă, se taie foarte fin şi se pune deoparte. Tomatele, ardeiul, ceapa, pîinea, usturoiul se taie în bucăţi mari şi se macină într-un blender pînă la un amestec de pireu gros. Se adaugă verdeaţa proaspătă, ulei, oţet, sare şi piper. Apoi se adaugă treptat apa rece, pireul se diluează pînă la consistenţa de o supă groasă şi se pune pe 10-15 de minute în frigider. Serviţi supa, adăugînd în fiecare farfurie, castravete tocat şi verdeaţă proaspătă. O alta variantă - cu crutoane, stropite cu ulei de măsline.

În vremea caldă, pentru ca supa să nu se încălzească, în fiecare farfurie se pune o bucată de gheaţă.

 

 

Sursa: zdr.ru

 

Duminică, 10 iunie 2012
Vizualizări: 1858

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
112
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
126
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
160
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
487