ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Reţete de vară. Supa de tomate




 

 

 

Poate că într-o zi de vară fierbinte, o astfel de supă este preparată de mama sau bunica dvs. Dar, în general, supa de tomate cu legume rece sau gazpacho, este o mîncare tradiţională din bucătăria spaniolă, care se consideră mai mult o băutură şi poate fi servită atît în farfurie, cît şi în pahar.

 

LUAŢI:

4 roşii coapte mari
1 ardei dulce roşu
1 castravete
1 ceapă roşie
2 căţei de usturoi
1 lingură de ulei vegetal
¼ de păhar de busuioc şi pătrunjel verde proaspăt tocat mărunt
1 felie de pîine albă
1 lingură de oţet de vin sau de mere
Sare şi piper după gust
1 pahar (sau puţin mai mult) de apă rece.

 

GĂTIŢI:

Castravetele se curăţă, se taie foarte fin şi se pune deoparte. Tomatele, ardeiul, ceapa, pîinea, usturoiul se taie în bucăţi mari şi se macină într-un blender pînă la un amestec de pireu gros. Se adaugă verdeaţa proaspătă, ulei, oţet, sare şi piper. Apoi se adaugă treptat apa rece, pireul se diluează pînă la consistenţa de o supă groasă şi se pune pe 10-15 de minute în frigider. Serviţi supa, adăugînd în fiecare farfurie, castravete tocat şi verdeaţă proaspătă. O alta variantă - cu crutoane, stropite cu ulei de măsline.

În vremea caldă, pentru ca supa să nu se încălzească, în fiecare farfurie se pune o bucată de gheaţă.

 

 

Sursa: zdr.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 10 iunie 2012 17:02
Vizualizări: 2717

Citiţi de asemenea

Noi, Oamenii, sîntem ființe minunate care trăim pe o planetă uimitoare. Noi sîntem stăpînii buni și puternici ai ace...
139648
Sateliții, lansați de Administrația Națională Oceanică și Atmosferică a Statelor Unite (NOAA), fac imagini ale planetei ...
102
Islanda. Fotograful Matej Kriz a coborât în peșterile ghețarului Breidamerkurjökull. I s-a dezvăluit o priveliște uimito...
91
Este unul dintre cei mai misterioși reprezentanți ai faunei planetei.Balena cu cioc sud-americană (Mesoplodon traversii)...
122