ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Rețetă de cvas fără sare, zahăr și drojdii

O rețetă veche rusească. O ridiche (în rețeta originală – ridiche neagră) și o sfeclă mare se spală, se taie codițele și resturile de frunze, nu se curăță, se taie în cubulețe de aproximativ 1,5 cm grosime, lungimea – aleatorie. Se pun într-un borcan de trei litri, se toarnă apă (fiartă sau crudă). Se lasă la temperatura camerei 3 zile. Peste o zile cvasul va face spumă. Înseamnă că bacteriile, ce se află întotdeauna pe suprafața legumelor crude, și-au început activitatea nobilă. Peste trei zile, cvasul e gata și poate fi pus în frigider sau poate fi lăsat încă o zi la temperatura camerei. Puteți face cvas separat din ridiche și sfeclă.

 

sursa: econet.ru

Citiţi de asemenea

Departamentul pentru Eficiența Guvernului SUA (DOGE), creat în ianuarie 2025, s-a afirmat deja ca una dintre cele mai în...
138
Conform prognozelor meteorologilor, anul 2025 ar putea intra în top trei cei mai călduroși ani din istorie. În combinați...
140
IntroducereÎn secolul XXI, schimbările climatice au devenit una dintre cele mai mari provocări, amenințând ecosistemele,...
215
Înțelegerea termenilorÎn ultimii ani, a apărut tot mai multă confuzie între conceptele de „moșie familială” și „eco-sat”...
156