ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Reţete din medicina populară cu ginkgo biloba


1. Remediu pentru ameliorarea activităţii creierului

Pentru a menţine activitatea creierului şi a ameliora funcţiile cognitive, preparaţi o tinctură din frunze de ginkgo biloba. Pentru asta, frunzele uscate se mărunţesc în praf, apoi peste 50 g de acest praf se toarnă 0,7 l de vodcă. Vasul se închide ermetic şi se lasă pe 14 zile într-un loc întunecat, agitînd periodic. După aceasta, tinctura se strecoară şi poate fi administrată cîte 20 picături (diluate în apă), de trei ori pe zi, timp de o lună. La necesitate după o pauză de două săptămîni tratamentul se repetă.

2. Remediu de profilaxie a infarctului şi atacului cerebral

Pentru a curăţa vasele şi de a proteja organismul de atac de cord sau cerebral, preparaţi mierea din ginkgo. În acest scop, colectaţi 500 g de frunze proaspete de ginkgo biloba şi luaţi 0,5 l de miere. Mărunţiţi bine frunzele, plasaţi-le într-un borcan de sticlă şi turnaţi deasupra mierea. Amestecînd totul, închideţi cu capac şi plasaţi în frigider pentru două zile. Administraţi cîte două linguriţe pe zi pentru curăţirea vaselor sangvine, normalizarea tensiunii arteriale şi prevenirea infarctului şi atacului cerebral.

3. Remediu împotriva tuberculozei şi infecţiilor căilor respiratorii

Pentru început, uscaţi şi mărunţi frunze de ginkgo biloba. Puneţi 1 lingură de praf în termos şi turnaţi deasupra 300 g de apă clocotită. Închideţi şi lăsaţi două ore, apoi strecuraţi. Soluţia se administrează cîte jumătate de pahar de 3 ori pe zi, înainte de masă. Durata tratamentului variază 1-2 luni, dar la necesitate, fitoterapeutul poate indica o cură repetată, după o pauză de trei săptămîni.

4. Decoct împotriva alergiei

Pentru profilaxia şi tratamentul alergiei pregătiţi un decoct din 1 lingură de frunze mărunţite de ginkgo biloba şi un pahar de apă. Fierbeţi la foc mic 4 minute. Răciţi şi strecutaţi. Se administrează de 1-2 linguri de trei ori pe zi, cu 40 de minute înaintea mesei.

5. Remediu pentru sporirea potenţei

Pentru bărbaţi va fi util următoarea reţetă cu ginkgo biloba: peste o lingură de frunze mărunţite se toarnă 1 pahar de apă clocotită şi se ţine la abur aproape 15 minute. După aceasta, soluţia se mai lasă pentru 30 de minute să se răcească şi se administrează cîte 1/3 de pahar de două ori înaintea mesei.

6. Remediu împotriva anemiei

Dacă suferiţi de anemie, mărunţiţi frunzele de plantă şi în fiecare zi administraţi cîte o linguriţă de pulbere, mestecaţi minuţios timp de 2 minute, apoi înghiţiţi cu apă. După o cură de trei săptămîni, faceţi o pauză de o săptămînă şi repetaţi cursul. Specialiştii recomandă patru cure pe an.

7. Remediu împotriva îmbătrînirii

Pentru a reţine procesul de îmbătrînire a organismului şi pentru o tonifiere pînă la adînci bătrîneţe, există un remediu simplu. Luaţi o linguriţă de pulbere de frunze de ginkgo biloba şi în fiecare dimineaţă, cu 30 de minute înainte de masă, administraţi-l cu apă. După o lună, faceţi o pauză de 2 săptămîni. Efectuînd 5 cure pe an, veţi amîna bătrîneţea cu 10, ba chiar cu 15 ani!

Contraindicaţii.

Preparatele din ginkgo biloba sînt interzise persoanelor ce suferă de ulcer, gastrită, precum şi femeilor gravide şi cele care alăptează. De asemenea, trebuie să evitaţi administrarea plantei cu Aspirina, deoarece această combinaţie poate provoca un atac cerebral. În orice caz de administrare a remediilor naturiste pe bază de ginkgo biloba trebuie să consultaţi specialiştii.

Новости наших партнеров

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
12
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
158
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
24
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
105