ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Revoluție în energetica alternativă! Olandezii cultivă în grădini lanterne electrice
 

 

După testarea tehnologiei privind producerea energiei electrice cu ajutorul plantelor, pe exemplare de laborator, oamenii de ştiinţă au de gând, în curând s-o verifice în zonele mlăștinoase situate în diferite colţuri ale planetei.

 

Principalele componente ale dispozitivului sunt electrozii, plasaţi lângă rădăcinile plantelor. O astfel de „staţiune electrică” fabrică pe un metru pătrat de teren – 0,4 wați. Și este mult mai mult decât produce biomasa fermentatoare.

Cu ajutorul acestei tehnologii de pe un metru pătrat de teren s-ar putea obţine până la 3,2 wați de energie ecologică.

 

Революция в Альтернативной Энергетике! Голландцы выращивают на огородах «электрические фонари» 

 

Un gazon pe o suprafaţă de o 100 m2 instalat pe acoperișul clădirii, va oferi circa 2800 kWh de energie electrică pe an. Este o lanternă a viitorului! Ajunge pentru a asigura activitatea vitală a unei familii medii.

Putem cultiva pe paturile electrice, locuitoarea modestă a pajiștilor coastei, spartina din familia Poaceae și orezul (într-o climă mai caldă).

Oamenii de ştiinţă cred că invenţia lor – acoperişuri producătoare de electricitate - va fi dezvoltată în masă în apropiatul 2015.

Olandezii sunt foarte activi în obținerea energiei ecologic curate. La invenția lanternelor electrice crescătoare s-au alăturat chiar și designerii. De exemplu, Marieke Strap a construit o lanternă care produce energie electrică din sol. Aparent acest dispozitiv nu diferă cu nimic de la o lampă obișnuită pentru grădină. Și uitându-ne la ea, nu vom afla că lumina produsă de acest gadget este nimic altceva decât energia verde.

 

Революция в Альтернативной Энергетике! Голландцы выращивают на огородах «электрические фонари» 

 

Şi totuşi, ce este neobişnuit în această lanternă? Dispozitivul proiectat de Marieke Strap, poate funcţiona un termen nelimitat, iar convertorul misterios de energie electrică cu LED obţine energia din sol. Tot ce este necesar pentru a asigura funcționarea lanternei – să udaţi la timp solul în care aceasta este plasată.

Ar trebui să ţinem seamă de faptul că solul conține foarte multe elemente necesare, pentru funcţionarea unei astfel de lanterne, cum ar fi metale esențiale: cupru, zinc si fier.

Lanterna este alimentată de energia produsă de plăcile din cupru şi zinc, îngropate în pământ. O parte esenţială a acestui dispozitiv sunt celulele de combustibil microbiene, care pot fi numite celule de combustibil terestre. Esența lor constă în faptul că ele sunt baterii naturale ecologic curate. Interacționând, ele transformă electroliţii în energie electrică.

Lanterna fantastică de la Marieke Strap, se alimentează cu energia produsă de plăcile din cupru şi zinc îngropate în pământ.

Acest dispozitiv nu prea complex este o sursă sigură de energie produsă în mod ecologic pentru lămpile cu LED. Lanterna nu este exigentă pentru menținere. Şi necesită mult mai puțină atenţie, decât plantele ornamentale. Se toarnă puțină apă și lanterna "înfloreşte", iluminînd terenul dvs.

 

 

Sursa: umhoz.com

 

Joi, 13 decembrie 2012
Vizualizări: 2871

Citiţi de asemenea

Cufundați-vă în atmosfera Scandinaviei: ceață groasă frecventă, bolovani uriași de mușchi gri, care arată ca niște troli...
52
În tribul Himba Namibia din sudul Africii, data nașterii unui copil este fixă nu în momentul sosirii sale pe lume, și nu...
41
Peșterile cu  viermi luminoși sînt împrăștiate peste tot în lume.Cerul de noapte sub pămînt este uimitor, datorită ...
68
Tippy din Africa. Istoria incredibilă a unei fetițe!Povestea acestei fete este cunoscută în întreaga lume. Nu am putut r...
148