ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Riscul de deces al femeilor care fumează a crescut
 

Femeile fumătoare din zilele noastre prezintă mai multe şanse să moară din pricina obiceiului lor decît cele din 1960, potrivit unui nou studiu citat de Daily Mail.

 

Schimbarea obiceiurilor, în general, şi creşeterea numărului de ţigări pe care femeile le fumează zilnic au fost cauzele cele mai blamate ale unei creşteri dramatice a riscului de a face cancer pulmonar.

Cercetătorii au analizat datele a peste 2 milioane de femei fumătoare din SUA. Prima generaţie de femei fumătoare a apărut în 1950 – 1960.

În aceşti ani, de început, femeile care fumau se confruntau cu un risc de trei ori mai mare de a suferi de cancer pulmonar, în comparaţie cu persoanele care nu fumau.

Privind dosarele medicale ale femeilor, din perioada 2000 – 2010, s-a constat că riscul de cancer pulmonar crescuse de 22 de ori – femeile care fumau fiind de 25 de ori mai predispuse la cancer pulmonar decît cele care nu aveau acest viciu.

Cercetătorul dr. Michael Thun a declarat: “Creşterea bruscă a riscului de cancer în rîndul fumătorilor de sex feminin a continuat timp de decenii, în ciuda faptului că femeile au ales, în general, ţigările cu o cantitate mai mică de gudron sau nicotină.

Aşadar, faptul că anumite brand-uri de ţigări sunt marcate cu inscripţia „Light” nu scade riscul îmbolnăvirii deoarece atît femeile, cît şi bărbaţii au tendinţa de a inhala mai adînc în plămîni fumul diluat al ţigărilor pentru a menţine absorbţia obişnuită de nicotină”.

Alte studii au ajuns şi la concluzia că femeile care fumează mor cu 10 ani mai devreme decît cele care nu au fumat niciodată.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Joi, 31 ianuarie 2013
Vizualizări: 1474

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
429
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
176
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
240
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
134