ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Roata de la Copenhaga va transformă orice bicicletă într-un bike electric
 

În 2009 oamenii de știință de la Universitatea de Tehnologie din Massachusetts (MIT) au inventat o roată. O roată nouă. Pe scurt, o roată cu un motor, care va ajută bicicliștilor să pedaleze. Recent produsul nou a trecut stadiu de dezvoltare al proiectului și este deja disponibil pentru pre-comanda tuturor doritorilor. 

Копенгагенское Колесо

 

Sponsorul roții a fost primarul de la Copenhaga care, potrivit unui sondaj recent, ocupă locul al doilea în lume pentru ușurința de mișcare pe bicicletă. De unde și numele – Roata de la Copenhaga (Copenhagen Wheel). Compania Supepedestrian a obținut dreptul de producție de la MIT.

Principiul de funcționare a roții este următor: atunci când ciclistul pedalează mai greu decât de obicei (de exemplu, merge în sus) roata îi ajuta; când el merge pe o suprafață plată, roata poate fi inactivă; și atunci când el merge în jos și pedalele se învârte în direcția opusă, roata începe a se încărca.

Cât de eficient roata ajută ciclistul, putem controla prin intermediul unui smartphone (unde fără el?). Aplicația este disponibilă pentru iPhone și Android. De asemenea,aplicația poate stabili distanța și numărul de calorii arse, iar apoi posta aceste informații în rețelele sociale.

Копенгагенское Колесо

 

Sistemul de securitate este de asemenea neobișnuit: atunci când  smartphone-ul conectat la sistem iese din raza de acțiune a transmițătorului-Bluetooth (care este situat, de exemplu, la parcare), roata se blochează în mod automat. În conformitate cu descrierea de pe site-ul oficial, puteți face față și fără un smartphone. În acest caz, nu veți fi capabil să utilizați unele dintre caracteristici, dar cele principale vor activa.

Копенгагенское Колесо

Копенгагенское Колесо

Копенгагенское Колесо

Копенгагенское Колесо

Копенгагенское Колесо

Копенгагенское Колесо

Копенгагенское Колесо

 

Există versiuni cu o capacitate de 250 și 350 de wați. In motor este incorporată bateria litiu-ion suficientă pentru a merge 48 km la o viteză maximă de 32 km pe oră. Roată cântărește 5,5 kilograme și este produsă în două dimensiuni - 26 și 27 de inci.

Acum puteți face pre-comanda Roții de la Copenhaga. Aceasta va costa 699 de dolari.

 

Sursa

Duminică, 20 iulie 2014
Vizualizări: 2475

Citiţi de asemenea

Oamenii merg de obicei în natură, ca la odihnă.Eu credeam că viața în natură trebuie să fie o stare permanentă a omului....
41
Compania rusă Drive Electro a proiectat pentru rețeaua comercială "Magnet" un camion electric.Acum, camionul electric MO...
34
ONU a aprobat miercuri una dintre cele mai importante schimbări din ultimele decenii ale politicii sale privind droguril...
122
Compania Sanabul a fabricat primele din lume mănuși de piele din cactus.Potrivit companiei, materialul produs pe bază de...
88