România pune în pericol ecologia Dunarii — ucrainean de Externe
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Diplomatul a amintit că la şaisprezece-şaptesprezece 09 la Geneva, Comitetul privind exercitarea Convenţia de la Espoo (Convenţia privind evaluarea impactului asupra mediului în context interstatal), cu participarea şi români delegaţiilor ucrainene luate în considerare reprezentarea din Ucraina non-conformitate cu dispoziţiile Convenţiei de către România în timpul implementării proiectului în Delta Dunării. Potrivit acestuia, comisia de acord cu argumentele invocate de partea ucraineană şi a început să revizuiască materialele furnizate.
"Comitetul după partea apel, care a suferit din activităţile pe de altă parte, examinează argumentele şi decide dacă cealaltă parte, la care creanţele sunt prezentate într-o stare de non-conformitate. În acest caz, comisia decide să pregătească un raport şi recomandări ale Guvernului ţările care încalcă dispoziţiile Convenţiei, "- a spus Shovokoplyas.
"Decizia de a începe pregătirea raportului înseamnă că Comitetul recunoaşte că ţara este în conformitate cu prevederile Convenţiei", - Shovkoplyas citează agenţia de ştiri ucraineană UNIAN.
Potrivit acestuia, proiectul de raport să fie aprobat în martie 2010.
Reprezentantul Ministerului de Externe ucrainean a spus că unul dintre motivele principale este că partea română de descarcare a solului, a crescut de la canal, în general, de-Român apa Dunarii ucrainene, este contaminat cu metale grele şi alte substanţe chimice.
"Război de mediu" între Kiev şi Bucureşti a început la începutul anului 2000, cand Ucraina a început să construiască canal navigabil "Dunăre - Marea Neagră". Deschiderea oficială a primei etape de ei a avut loc la 26 august 2004. În aprilie 2007, Pakistanul a efectuat o-up canal începe în modul de testare, dar exploatarea la maximum a canalului nu a început încă.
România, care are, de asemenea, un canal navigabil în Delta Dunării, şi pentru care un canal ucrainean este un concurent, a afirmat în repetate rânduri că Kievul încalcă ecosistemului din regiune şi expune pericolele pentru mediu, şi, prin urmare, a apelat la organismele internaţionale. Au fost pretinde Ucraina şi comisia de la Espoo.
Sursa ecoportal.ru o condiţie prealabilă pentru RIA Novosti