România refuză să incandescente
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Prima etapă a Planului Naţional climatice India: de pe piaţă a înlocuit treptat lămpi cu incandescenţă. Proiectul "Bachat Lamp Yojana" la 2012 400 million lămpi cu incandescenţă vor fi înlocuite cu eficienţă energetică, care, potrivit Greenpeace, este foarte promiţătoare. Prin intermediul acestui program, o economie anuală de energie electrică se va ridica la 10 de mii de megawati, iar reducerea emisiilor de CO2 cu 55 milioane de tone pe an. Acelaşi efect ar fi închiderea în curând cele patru centrale electrice folosind cărbune. În cazul în care toată lumea a urmat exemplul din India în materie de economisire a energiei electrice, rezultatele ar fi comparabile cu închiderea de aproximativ 220 astfel de staţii.În India, 20% din energia electrică consumată de locuinţe şi sectorul utilitatilor, este cheltuit pe iluminat - este un procent destul de mare. Ţinând seama de deficitul de energie considerabila, care se confruntă ţara să facă cea mai eficientă utilizare a energiei - pentru modul cel mai sensibil de a reduce emisiile de CO2.
Ca şi în alte proiecte care vizează reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, programul primeşte sprijin financiar prin intermediul Mecanismului de dezvoltare curată în conformitate cu Protocolul de la Kyoto. Prin reducerea, astfel, preţul de lămpi de economisire a energiei.
Programul de eliminare treptată a becurilor incandescente de lumină - doar o parte a Planului Naţional de India.
Discuţie de alte măsuri de combatere a schimbărilor climatice, va avea loc la Summit-ul de acest an, la Copenhaga. Ţările industrializate trebuie să de acord să aloce anual un $ 140 miliarde pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare pentru a reduce emisiile de CO2, protejarea pădurilor tropicale şi a contribui la procesul de adaptare la schimbările deja existente. ţările în curs de dezvoltare, în cazul în care este posibil, de asemenea, ar trebui să facă toate eforturile pentru a emisiilor de gaze cu efect de seră, atingând un vârf până în 2015, apoi a început să scadă rapid şi a dispărut până în 2050. În acelaşi timp, ţările dezvoltate trebuie să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puţin 40% până în 2020 comparativ cu anul 1990.
"Decizia din India - un bun exemplu de urmat, inclusiv Rusia lămpi. Ridicarea incandescente de poate fi un pas eficiente pentru realizarea potenţialul vast de conservare a energiei în ţara noastră, care, conform unei estimări recente ale Băncii Mondiale este mai mare de 40% din energopotrebelniya - comentarii Situaţia Igor Podgornîi, şeful de la Greenpeace Rusia privind eficienţa energetică - este în prezent în Rusia lucrează la o lege federală nou pe conservarea energiei.. Speram ca autorii de drept va lua în considerare experienţa pozitivă a altor ţări "
Sursa Greenpeace