ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Roşii cu prune – o reţetă foarte gustoasă

La conservarea roşiilor împreună cu prunele se obţine o marinadă foarte gustoasă, iar roşiile capătă o aromă fină de prune,

Moarea este atît de gustoasă, puţin sărată, încît poate fi băută în loc de compot. Chiar şi bucăţile de morcov se mănîncă cu mare poftă.

Ingrediente:

Roşii de mărime medie

Prune

Marinadă pentru 1 litru

0,5 linguri de sare,

100 g zahăr

Oţet de mere 6% - ¼ pahar.

În borcanele curate şi sterilizate aranjăm roşiile împreună cu prunele (1/3 prune, 2/3 roşii).

Turnăm uncrop, acoperim cu capace, lăsăm pentru 20 de minute. Scurgem apa, o fierbem, din nou turnăm în borcan, lăsăm 20 de minute.

A treia oară scurgem apa, adăugăm sarea, zahărul, oţetul, fierbem, turnăm în borcane şi închidem.

Întoarcem borcanele cu fundul în sus şi acoperim cu ceva cald pînă se răcesc complet. Se păstrează în loc răcoros.

Poftă bună”

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 26 septembrie 2017 9:00
Vizualizări: 1652

Citiţi de asemenea

Pe urmele gândirii lui V.A. Suhomlinski „Consider că școala este școală doar atunci când principalul subiect din ea est...
13
Lumea animalelor nu este doar biologie. În culturile tradiționale, animalele sunt rude, învățători, intermediari între l...
81
Ce sunt cunoștințele hiperlocale? Cunoștințele hiperlocale sunt practici ecologice și culturale profund legate de un ec...
93
Ce este justiția epistemologică? Epistemologia este filozofia cunoașterii. Ea răspunde la întrebarea: cum cunoaștem lum...
92