ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Roşii umplute cu vinete



Roşii umplute cu vinete

 

 

Ingrediente:

  • 8-12 roşii,
  • 1 lingură brânză nesărată (caş) dată prin răzătoare ,
  • ¾ pahar smân­tână,
  • sare,
  • foi de salată verde,
  • 1 lingură  de verdeaţă de mărar tocată.
  • 1 vânătă,
  • 1 ceapă,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri orez,
  • 1 ou,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper măcinat,
  • 1 lingură  de verdeaţă de mărar şi leuştean tăiată.


Mod de preparare:

Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se pun în tavă, se presară cu brânză, dea­supra se toarnă smântână şi se dau la cuptor. Când se servesc, se presară cu verdeaţă, se garnisesc cu foi de salată verde. Smântână se serveşte separat.

Prepararea umpluturii
:

 Vinetele se curăţă de coajă şi peduncul (la vinetele mai tinere coaja se poate lăsa). Se taie felii sau rondele de 1-2 cm grosime. Se opăresc 10-15 minute, apoi se pun sub o greutate pentru 20-30 de minute ca să se scurgă zeama amară. Se taie cuburi, se prăjesc, se adaugă ceapa prăjită, mie­zul de roşii, se prăjesc toate la un loc, se pune sare şi piper, se răcesc. Legumele se amestecă cu un ou fiert (la dorință) şi mărunţit, cu orezul fiert, verdeaţa şi usturoiul pisat. Se amestecă.

 

 

Sursa: moldovenii.md

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 30 august 2011 13:55
Vizualizări: 2165

Citiţi de asemenea

„Când știi unde crește o boabă, știi unde e casa ta.” — Natalia StriamețI. Când cunoașterea începe de pe potecă Carpaț...
114
Când omul aprinde focul și înconjoară casa cu un cărbune în palme — nu este doar un ritual. Este cunoaștere. Focul, în c...
104
Când omul se înclină în fața unui izvor și aruncă flori în apă – nu este superstiție, ci o formă de cunoaștere. Etnobiol...
75
Costumul popular nu este doar o haină. Este o hartă a locului, limbii, plantelor, pământului și ritmului vieții. Etnobio...
98