Roşii umplute cu vinete
Roşii umplute cu vinete
Ingrediente:
- 8-12 roşii,
- 1 lingură brânză nesărată (caş) dată prin răzătoare ,
- ¾ pahar smântână,
- sare,
- foi de salată verde,
- 1 lingură de verdeaţă de mărar tocată.
- 1 vânătă,
- 1 ceapă,
- 2 linguri ulei,
- 2 linguri orez,
- 1 ou,
- 2-3 căţei de usturoi,
- sare,
- piper măcinat,
- 1 lingură de verdeaţă de mărar şi leuştean tăiată.
Mod de preparare:
Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se pun în tavă, se presară cu brânză, deasupra se toarnă smântână şi se dau la cuptor. Când se servesc, se presară cu verdeaţă, se garnisesc cu foi de salată verde. Smântână se serveşte separat.
Prepararea umpluturii:
Vinetele se curăţă de coajă şi peduncul (la vinetele mai tinere coaja se poate lăsa). Se taie felii sau rondele de 1-2 cm grosime. Se opăresc 10-15 minute, apoi se pun sub o greutate pentru 20-30 de minute ca să se scurgă zeama amară. Se taie cuburi, se prăjesc, se adaugă ceapa prăjită, miezul de roşii, se prăjesc toate la un loc, se pune sare şi piper, se răcesc. Legumele se amestecă cu un ou fiert (la dorință) şi mărunţit, cu orezul fiert, verdeaţa şi usturoiul pisat. Se amestecă.
Sursa: moldovenii.md