ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Rusia se pregateste de Revolutia gazelor de sist
Rusia a neglijat ani la rand profiturile pe care i le-ar putea aduce gazele de sist insa s-a hotarat sa nu mai rateze aceasta sansa.

Rosneft, gigantul energiei rusesti, a infiintat de curand o societate de explorare, impreuna cu norvegienii de la Statoil, care are ca scop evaluarea unei formatiuni geologice din regiunea Volgai, unde se presupune ca ar exista resurse importante de gaze de sist.

In aceasta vara si Gazprom a semnat  deja un contract cu americanii de la Halliburton pentru a se familiariza cu tehnologiile folosite in extractia hidrocarburilor neconventionale. Hotararea constituie un viraj de 180 de grade pentru Gazprom care considera gazele de sist mai degraba un pericol pentru mediul inconjurator, decat o afacere profitabila“, scrie lesechos.fr.

Gazprom Neft, subsidiara  a gigantului petrolier rus Gazprom, planuieste sa extraga cel putin 300 milioane de gaze de sist pana in 2020.

Cu exceptia  Antarcticii, unde exploatarea este dificila, din motive tehnologice, economice si de mediu, gazele de sist reprezinta una dintre  cele mai bune piste prin care Rusia isi va asigura viitorul”, a spus Elena Telegina, directorul institutului de energie si geopolitica din Rusia.

Miercuri, 30 aprilie 2014
Vizualizări: 1438

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
336
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
147
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
202
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
112