ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

S-a ajuns și la asta: ROBOT-călugăr care oficiază slujbe de înmormîntare

O companie din Japonia a introdus un nou rol pentru robotul umanoid pe nume Pepper, dezvoltat de SoftBank: un călugăr budist care poate fi închiriat pentru slujbele de înmormîntare.

Robotul care intonează sutre cu o voce computerizată în timp ce bate la tobă a fost prezentat miercuri la un tîrg din domeniul serviciilor funerare — Life Ending Industry Expo — desfășurat în Tokyo.

Pe fondul îmbătrînirii și diminuării populației din Japonia, mulți călugări budiști primesc din ce în ce mai puțină susținere financiară din partea comunităților lor, ceea ce îi determină pe unii dintre ei să caute locuri de muncă cu jumătate de normă, în afara îndatoririlor pe care le au în cadrul templelor în care activează, a explicat Michio Inamura, consilier principal la Nissei.

Robotul pentru funeralii poate fi utilizat atunci cînd niciun preot nu este disponibil pentru a oficia slujba de înmormîntare, a mai adăugat Inamura.

În plus, acesta are un tarif mai mic pentru un astfel de eveniment — 50.000 de yeni (circa 450 de dolari) — în comparație cu un călugăr uman, care percepe peste 240.000 de yeni (2.200 de dolari).

Călugărul budist Tetsugi Matsuo a declarat că a fost prezent la tîrg pentru a se convinge, dacă o mașină precum Pepper, poate ''împărtăși rolul 'inimii'', argumentînd că ''inima este fundamentul religiei''.

Robotul nu a fost deocamdată închiriat pentru oficierea unei slujbe de înmormîntare.

 

Sursa: noi.md

Vineri, 25 august 2017
Vizualizări: 855

Citiţi de asemenea

La 26 septembrie 1991, patru bărbați și patru femei au devenit prizonieri voluntari într-un spațiu imens construit pe pa...
34
Această plantă frumoasă poate fi întîlnită pe străzi și în parcuri în toate orașele lumii, situate în latitudinile sudic...
30
A venit primăvara, natura se trezește, a sosit timpul ca și noi, oamenii, să ne trezim, pentru că și noi facem parte din...
30
Multe lucruri în lumea noastră sînt create special pentru femei, există chiar și plante medicinale pentru sănătatea feme...
127