ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

S-a inventat ciocolata care încetineşte îmbătrînirea




Ciocolata poate constitui un mijloc de întîrziere a procesului de îmbătrînire, susţin cercetători de la Cambridge. Ei au creat o tehnologie care creşte capacitatea organismului de a absorbi flavonoizii din cacao utilizată la fabricarea ciocolatei, scrie Internovosti.ru. Acestea molecule îmbunătăţesc saturaţia epiteliului cu oxigen, ceea ce este necesar pentru a reduce viteza de îmbătrînire.

 

Cercetători ai companiei Lycotec au schimbat compoziţia ciocolatei cu un ingredient, cunoscut sub numele de Coco-Lycosome. Astfel, au amplificat de 20 de ori capacitatea de absorbţie a flavonoizilor de către organismul uman. Drept urmare, o bucăţică mică din noua ciocolată echivalează cu două tablete de ciocolată obişnuită, cu un nivel ridicat de cacao, în ceea ce priveşte efectul de întinerire.

Fondatorul Lycotec, Ivan Petyaev, susţine că tehnologia de schimbare a compoziţiei ciocolatei nu afectează gustul sau textura noului produs, iar siguranţa Coco-Lycosome a fost confirmată în mod oficial.

Noul produs este gata să-şi facă intrarea pe piaţă. Cu toate acestea, nutriţionista Carrie Ruxton are unele îndieli cu privire la valenţele produsului: "De regulă, flavonoizii se absorb greu, de aceea ideea este interesantă, dar aştept o confirmare a eficienţei noii ciocolate în mod concret".

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 10 iunie 2012 9:30
Vizualizări: 2047

Citiţi de asemenea

В прошедший уик-энд, 31 мая, в природно-культурном заповеднике Старый Орхей, в селе Бутучены, в теплой атмосфере незабыв...
184
Celebrul medic olandez Cornelius Moerman, care și-a dedicat decenii întregi studiului și tratării cancerului (a decedat ...
374
Mulți grădinari au încercat să înrădăcineze butași în apă. La prima vedere — metoda pare simplă și comodă. Dar succesul ...
246
Astronomii de la Academia Chineză de Științe din Nanjing au descoperit un fenomen neobișnuit în inima galaxiei noastre —...
343