ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Să curățim sufletele de neghină. Ecologia sufletului – încercați!


Bună ziua! Cît de bizar e să invadezi tăcerea… Prieteni, nu despre veganism vom vorbi. Și nici despre electrocare, nu despre salte, și nici energia pură. Această temă este una dintre cele veșnice, dar nu are nicio legătură cu longevitatea. Și chiar dacă pînă la sfîrșitul lumii au rămas cîteva zile sau clipe, atunci poate nici nu este obligatoriu să încercați toate rețetele de vindecare a corpului.

Apropiindu-ne mai aproape de temă, putem că o comparăm cu construcția interiorului casei. Casei pentru suflet, pentru esența omului. Există suflet sau nu (pentru adepții științei), totuși, mulți oameni se ocupă cu această construcție interioară de sine stătător, sau le permit altor persoane, din exterior, cu ajutorul surselor de informație și a circumstanțelor, să gestioneze acest proces.

Majoritatea oamenilor numesc acest proces enigmatic – lucrul asupra neajunsurilor. Un public mai avansat numește aceste căutări ale „eu”-lui drept dezvoltare personală. Adică, nu au liniște toți cei care nu „dorm” sau cei care caută răspunsuri, adresînd întrebări. Dar cine nu are liniște? Aici, sînt diferite cazuri.

Avem diferiți indicatori spre direcția de dezvoltare

Cineva își testează sentimentele, altcineva joacă cu voința, cineva cu libertatea, cineva se perfecționează, găsindu-se în activitatea de zi cu zi, în relații, în familie, iar cineva acționează, răspunzînd provocărilor sau invers, lăsîndu-se în nădejdea lumii. Am întîlnit o persoană care accentuează atenția asupra efortului omului care, plutind pe val, să reușească să creeze situații și să le transforme în anumite succese. Totodată, acest necunoscut unic și-a implicat toată voința spre finalizarea monologului interior, fără a se baza pe noroc. Dialogul intern interminabil ne încurcă să fim „aici și acum”, să savurăm frumusețile lumii, simțurile corpului, să stabilim intenția, să auzim glasul „Eu-lui” suprem, să ne contopim cu fluxul de energie creatoare etc.

Ce nu se mai întîmplă în timpul acestor căutări și amenajări a propriei lumi. Pe toți cei care au pornit pe această cale a cunoașterii ne așteaptă aventuri și descoperiri. Spiritul de observație și imaginația deschid această lume pentru proprietarul ei.

Cineva caută frumusețea și se ocupă cu căutarea creativă a propriei afirmări. Noi, cei care lucrăm la portalul ecology.md, am lansat un ciclu întreg despre vechile legende despre construcțiile din piatră din Caucazul de Vest – dolmenele, cu denumirea „De cealaltă parte a antichității: Și din nou prin intermediul dolmenelor noi am ajuns la tema instrumentelor de dezvoltare personală. Filozofia strategică a lui Ghennadii Șatov propune în calitate de element important în această cale stări speciale, care ne indică corectitudinea căii alese de concentrare a atenției. Iar direcțiile de dezvoltare au fost numite de către Gennadii Șatov scopuri și a propus un șir de experiențe utile pentru stabilirea și atingerea scopurilor personale.

Curățenia este obligatorie

Pentru a începe curățenia interioară trebuie să renunțați la „gunoiul” din trecut, care nu are continuare în experiența spiritului vostru.

Pentru a clarifica această construcție mare și importantă pentru fiecare om a spațiului intern trebuie să observați prin ce se manifestă acesta la voi. Trebuie să direcționați N atenția liberă spre ceea ce vă bucură. Este primul pas – doar o lumină spre ceea ce se ascunde în adîncuri. A nu se confunda bucuria și plăcerile. Niciodată nu veți fi bucuroși de faptul că și așa ați rămas fără principalul adăpost. Că nu ați dezvoltat spațiul pentru creșterea și dezvoltarea sufletului. Or, plăcerile vă vor acoperi doar parțial sufletul de nevoi, dar nu vor deveni un adăpost confortabil pentru acesta. Adăpostul sau spațiul în care puteți face ce doriți, în care vă simțiți bine, emanați și oferiți dragoste. Închipuiți-vă de ce aveți nevoie ca de acum încolo să vă aflați în lumea în care nu vă este frică să fiți respinși, neînțeleși. În această sursă invizibilă a forțelor voastre, a visurilor voastre nu este loc pentru principala frică umană că dacă cineva o va vedea, atunci nu o vor iubi așa cum este. Deseori, pentru a diminua lupta cu această frică „numărul unu”, oamenii au învățat să se prefacă și să joace roluri, pliindu-se pe standardele general acceptate. Aceste falsuri au imaginea ideilor statice, credinței încăpăținate, moralei, obligațiilor de familie și altor obligații, egoismului, raționalismului corect, bunăstării sigure. Ce nu mai inventează oamenii pentru a masca ceea ce nu știu dinainte. Dar ei nu știu cum arată acest spațiu, sau cu alte cuvinte, condițiile, în care aceștia se pot cunoaște și, cel mai important, se pot dezvolta.

Pentru a obține aceste cunoștințe trebuie să curățați conștientul de gunoiul din trecut și să faceți loc pentru ceva nou. Sînt mai multe metode de curățare a conștientului. De exemplu, o veche metodă populară, care ne învață să scăpăm de durere în cazul în care ea este balastul din conștiința voastră. Deseori, oamenii acționează fără a se gîndi la consecințe. Copiii sînt crescuți fără atenție, doar aparent fiind cu ei, iar sufletește părinții s-au închis. Copilul, care era admirat și venerat, primește la funduleț pentru pantalonii murdari, obiectul luat fără voie, peste gură – pentru sunetele prea puternice scoase în locurile publice. Părinții, care sînt primii zei pentru copil, îi provoacă și prima durere. Și el crește cu gîndul că trebuie să apuce mai repede, pentru a nu fi observat și pedepsit, să se răzbune pentru supărări, să nu creadă părinții, pentru că ei îl amăgesc. Noi creștem cu un sac mare de supărări în spate. Durerea este scrisă în corp, în conștient, în comportamentul și modul nostru de a reacționa.

Curățirea conștientului prin blocarea informației din exterior are loc odată cu necesitatea unei vigilențe sporite în urmărirea începutului funcționării tiparelor automate, distructive. În schimb, dacă începi să faci acest lucru, tiparul, treptat, se distruge.

Există suficiente date științifice, ce confirmă că, cel puțin din punct de vedere teoretic, orice om are posibilitatea de a efectua detoxifierea organismului fără proceduri fiziologice – sînt suficiente schimbările de mentalitate. Aceasta poate avea loc spontan. Uneori, omul nici nu-și dă seama ce s-a întîmplat cu el, care a fost motivul însănătoșirii lui. De exemplu, el putea să se atingă pe neobservate de ceva magic – să vină la biserică, să se roage și să simtă drept răspuns o purificare puternică.

Totuși, nimeni nu vă va putea lipsi de această fericire – puritatea interioară!

Iată am ajuns la momentul cînd puritatea este gata să treacă în ceva nou.

Sînteți deschiși și pregătiți de înnoire, de pașii ce conduc spre dezvoltare, mișcare sau stagnare. Anume această puritate vă va oferi răspunsul la întrebarea pentru ce anume sînteți pregătiți.

Anna Kunț

Citiţi de asemenea

Președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Vas...
37
Ayurveda învață metode foarte exacte de detectare a unui proces dureros înainte de apariția oricăror semne externe ale b...
88
Iahtul electric SolarImpact cu o lungime de 24 m este un concept creat pentru a fi drept primul iaht oceanic de acest ge...
45
Președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului Municipal Chișinău, Vasile Chirt...
55