ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Salată din conopidă proaspătă – rapid, gustos și util

Dacă veți mărunți conopida în blender, aceasta se va transforma în „orez”, preferat de adepții alimentării sănătoase: acesta nu conține nici gluten, nici hidrocarburi rapide.

Ingrediente:

1 căpățînă mică de conopidă de 700-800 g

50 de migdale prăjite

20 g de semințe de floarea-soarelui

2 linguri de susan negru

5 crenguțe de mentă sau coriandru

Suc de lămîie

Pentru dres:

¼ cățel de usturoi

Un vîrf de cuțit de zahăr

1 linguriță de ghimber ras

1-2 linguri de oțet de orez

1 lingură de suc de lămîie

Un vîrf de cuțit de piper roșu

Sare și piper negru după gust

Pregătiți dresul. Pentru aceasta, usturoiul se rade prin răzătoarea cu găuri mici, se amestecă cu sucul de lămîie și se lasă pe 5-7 minute. Adăugați sare, zahăr, ghimber, oțetul de orez și uleiul de susan. Amestecați ardeiul roșu și piperul negru.

Rupeți conopida și tăiați-o în bucăți. Puneți conopida în blender și mărunțiți-o pînă capătă consistența de orez.

Puneți „orezul” pe un platou. Stropiți cu suc de lămîie, adăugați 3/ din dres, migdalele, semințele de floarea-soarelui și susan, frunze de mentă sau coriandru. Turnați deasupra dresul rămas și lăsați pentru 10-15 minute.

 

Sursa: econet.ru

Duminică, 03 aprilie 2016
Vizualizări: 1016

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
29
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
309
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
476
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
354