Salată din conopidă proaspătă – rapid, gustos și util
Dacă veți mărunți conopida în blender, aceasta se va transforma în „orez”, preferat de adepții alimentării sănătoase: acesta nu conține nici gluten, nici hidrocarburi rapide.
Ingrediente:
1 căpățînă mică de conopidă de 700-800 g
50 de migdale prăjite
20 g de semințe de floarea-soarelui
2 linguri de susan negru
5 crenguțe de mentă sau coriandru
Suc de lămîie
Pentru dres:
¼ cățel de usturoi
Un vîrf de cuțit de zahăr
1 linguriță de ghimber ras
1-2 linguri de oțet de orez
1 lingură de suc de lămîie
Un vîrf de cuțit de piper roșu
Sare și piper negru după gust
Pregătiți dresul. Pentru aceasta, usturoiul se rade prin răzătoarea cu găuri mici, se amestecă cu sucul de lămîie și se lasă pe 5-7 minute. Adăugați sare, zahăr, ghimber, oțetul de orez și uleiul de susan. Amestecați ardeiul roșu și piperul negru.
Rupeți conopida și tăiați-o în bucăți. Puneți conopida în blender și mărunțiți-o pînă capătă consistența de orez.
Puneți „orezul” pe un platou. Stropiți cu suc de lămîie, adăugați 3/ din dres, migdalele, semințele de floarea-soarelui și susan, frunze de mentă sau coriandru. Turnați deasupra dresul rămas și lăsați pentru 10-15 minute.
Sursa: econet.ru