ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Salată din conopidă proaspătă – rapid, gustos și util

Dacă veți mărunți conopida în blender, aceasta se va transforma în „orez”, preferat de adepții alimentării sănătoase: acesta nu conține nici gluten, nici hidrocarburi rapide.

Ingrediente:

1 căpățînă mică de conopidă de 700-800 g

50 de migdale prăjite

20 g de semințe de floarea-soarelui

2 linguri de susan negru

5 crenguțe de mentă sau coriandru

Suc de lămîie

Pentru dres:

¼ cățel de usturoi

Un vîrf de cuțit de zahăr

1 linguriță de ghimber ras

1-2 linguri de oțet de orez

1 lingură de suc de lămîie

Un vîrf de cuțit de piper roșu

Sare și piper negru după gust

Pregătiți dresul. Pentru aceasta, usturoiul se rade prin răzătoarea cu găuri mici, se amestecă cu sucul de lămîie și se lasă pe 5-7 minute. Adăugați sare, zahăr, ghimber, oțetul de orez și uleiul de susan. Amestecați ardeiul roșu și piperul negru.

Rupeți conopida și tăiați-o în bucăți. Puneți conopida în blender și mărunțiți-o pînă capătă consistența de orez.

Puneți „orezul” pe un platou. Stropiți cu suc de lămîie, adăugați 3/ din dres, migdalele, semințele de floarea-soarelui și susan, frunze de mentă sau coriandru. Turnați deasupra dresul rămas și lăsați pentru 10-15 minute.

 

Sursa: econet.ru

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 03 aprilie 2016 16:00
Vizualizări: 1866

Citiţi de asemenea

В прошедший уик-энд, 31 мая, в природно-культурном заповеднике Старый Орхей, в селе Бутучены, в теплой атмосфере незабыв...
203
Celebrul medic olandez Cornelius Moerman, care și-a dedicat decenii întregi studiului și tratării cancerului (a decedat ...
392
Mulți grădinari au încercat să înrădăcineze butași în apă. La prima vedere — metoda pare simplă și comodă. Dar succesul ...
263
Astronomii de la Academia Chineză de Științe din Nanjing au descoperit un fenomen neobișnuit în inima galaxiei noastre —...
363