ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Salată din urzică – 3 rețete rapide și foarte utile

A venit primăvara. Vrem să fim sănătoși, în pofida zilelor răcoroase, cînd, la vederea soarelui, ne dezbrăcăm și putem răci foarte repede. Trebuie să avem grijă de sănătatea noastră și să mîncăm cît mai multe vitamine din grupul B. Aici ne vine în ajutor urzica.

Se știe că urzica crește ca o buruiană. Însă nu toți știu cîte substanțe hrănitoare conține. Astăzi, această plantă se utilizează forate rar în alimentație. E păcat, pentru că ea poate suplini necesitățile de vitamine ale organismului nostru.

Din urzică se pot găti supe delicioase, pilaf, bătute, omlete, precum și diferite salate și aperitive. Această plantă se combină excelent cu orezul, cartoful, se manifestă minunat în copturi și salate.

Salată din urzică și nuci

500 g Frunze de urzici,

Cîte 50 g de mărar și pătrunjel,

4 căței de usturoi,

1-2 nuci

3-4 linguri de ulei vegetal

1 lingură de suc de lămîie, sare.

Urzica se spală, se pisează cu sucitorul. Uleiul se amestecă cu usturoiul și sarea, se adaugă la urzică, împreună cu mărarul și pătrunjelul tăiat, nucile pisate și sucul de lămîie.

Sfeclă cu urzică

1 pahar de urzică mărunțită

1 sfeclă mică,

2 căței de usturoi.

Orice maioneză din nuci sau semințe

Sfecla se spală și se rade prin răzătoare, usturoiul se zdrobește. Urzica se ține o oră în apă rece, după care se spală minuțios, se taie mărunt, se adaugă la sfeclă și usturoiul pisar. Se adaugă maioneză, sare după gust.

Salată „Bucurie”

Urzică, măcriș, pătrunjel, mărar, ceapă verde – cîte 20 g

Usturoi – 2 g

Ulei de măsline, sare după gust.

Urzica se zdrobește cu sucitorul. Toată verdeața se taie mărunt, se adaugă usturoi, sare, ulei de măsline.

 

Sursa: econet.ru

Luni, 28 martie 2016
Vizualizări: 3178

Citiţi de asemenea

Încă nu demult nici măcar nu auzisem de acest cuvînt - "microplastic". Și astăzi nu scrie despre el doar cel leneș.Desch...
94
Mulți oameni au un nivel crescut de aciditate în organism. Aceasta este o consecință tipică a consumului de alimente d...
0
Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
139
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
184