ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Salată lichidă din morcov și lapte de cocos – mîncarea ideală pentru vară

Andrea Galli, bucătarul-șef al restaurantului „Osteria Bianca” a inventat pentru perioada de vară un format original – salate lichide. După ingrediente acestea sînt salate, după consistență – supe-piure, iar după forma de prezentare – mai degrabă, smoothie. Sau, mai pe scurt, salată lichidă.

Se prepară ușor: e o mîncare gustoasă, folositoare, sățioasă și nu e deloc calorică. Se servește rece – ideal pentru o zi de vară, cînd nu ți-e foame.

Cantitate - 1 porție

Timpul de preparare - 30 de minute

Dificultatea – medie

Ingrediente:

• 400 g morcov

• 1 lingură de frișcă de cocos

• 1 lingură de lapte de cocos

• 1 linguriță de semințe de floarea-soarelui

• 1 linguriță de ulei de măsline

• Sare și plante uscate

Mod de preparare:

1. Luăm 100 g de morcov, le punem pe o tavă, stropim cu ulei, presărăm cu ierburi uscate şi coacem la cuptor circa 20 de minute, la temperatura de 180 de grade. Scoatem din cuptor şi lăsăm să se răcească.

2. Din celelalte 300 g facem un fresh.

3. Jumătate din suc o turnăm în blender şi îl batem cu morcovul copt.

4. Turnăm pireul într-un pahar, turnăm deasupra sucul de morcov şi decorăm cu lapte de cocos, amestecat cu frişcă de cocos, iar la final adăugăm seminţe de floarea soarelui.

Morcov, cocos

Koda: casă mobilă în 7 ore

Compania estoniană Kodasema a proiectat o casă din beton, care poate fi instalată timp de 7 ore, iar la necesitate, poate fi mutată în alt loc.

Autorii proiectului mini-casei speră că invenţia lor va fi lansată pe piaţă anul viitor. Preţul estimativ al locuinţei portative este de 100 de mii de euro, plus cheltuielile de transport.

Casele sînt construite din beton şi sînt livrate sub formă de blocuri. Montajul lor durează circa 7 ore. Pentru o casă se folosesc doar 9 m³ de beton. Fundamentul casei nu trebuie instalat. Acesta poate fi instalat nemijlocit pe asfalt sau alte suprafeţe.

Dacă proprietarul mini-casei vor decide să se mute, demontajul şi pregătirea de transportare va dura cel mult un schimb de lucru. Pentru mutare, locatarii vor avea nevoie de o macara şi un camion.

Suprafaţa totală a casei constituie 30,3 m2, dintre care cea mai mare parte ocupă sufrageria, comasată cu bucătăria. La primul etaj, de asemenea, este amplasat grupul sanitar, iar scara la etajul doi duce spre un mic dormitor şi o spălătorie.

Angajaţii de la Kodasema încearcă să facă această locuinţă cît mai energoeficientă. Ferestrele sînt confecţionate din termopan cu trei camere, iar pe acoperiş sînt instalate panouri solare. Totuşi, casa necesită conectarea la apeduct, canalizare şi energie electrică. Potrivit autorilor proiectului, pereţii au proprietăţi termoizolante înalte.

 

Sursa: econet.ru

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
882
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
280
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
396
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
318