Salata Vegană A La Russe
Aceasta este reteta de salata vegana A La Russe in varianta mai sanatoasa, fara oua si cu maioneza vegana. Este ideala pe post de salata aperitiv.
Salata vegana A La Russe este varianta fara carne si oua a retetei de salata de “boeuf” sau “a la Russe”, pe care o pregatim de obicei de sarbatori. Am facut varianta mai sanatoasa, cu maioneza vegetala si fara colesterol. Am adaugat mai putina maioneza ca de obicei.
Oul este doar de decor. Daca il eliminati din reteta rezulta o salata vegana A La Russe 100%. Eu desi am folosit maioneza vegana am decorat cu ou pentru ca am vrut sa fac un omulet de zapada dragut. Salata am servit-o la masa de Craciun.
Sper sa va placa!
Aceasta este reteta de salata vegana A La Russe in varianta mai sanatoasa, fara oua si cu maioneza vegana. Este ideala pe post de salata aperitiv.
Ingrediente
5 cartofi cu coaja rosie
2 morcovi
½ cana mazare
½ cana porumb dulce
10-12 castraveciori murati
10-12 feliute de gogosari murati
2 Linguri de mustar
3 Linguri de suc de lamaie
3 Linguri de ulei
sare, dupa gust
piper macinat, dupa gust
maioneza vegetala
Rețeta
Fierbe cartofii in coaja. Baga-i apoi in apa rece, curata-i de coaja si taie-i cubulete.
Fierbe morcovii si mazarea.
Taie morcovii cubulete.
Pune legumele intr-un bol mai mare.
Taie 10 castraveciori si 10 feliute de gogosar in cubulete mici. Adauga-le in bol.
Pastreaza ⅓ dintr-un cartof fiert si pune-l intr-un borcan. Adauga ulei, mustar si suc de lamaie + 3 linguri de apa.
Folosind un blender vertical, paseaza toate ingredientele pana capata o consistenta ca de maioneza. Optional, se poate folosi si blenderul normal, punand de la inceput toate ingredientele direct in blender.
Adauga maioneza peste legume. Adauga sare si piper.
Da-i o forma ca cea din imagine. Acopera salata cu maioneza vegetala si decoreaz-o cu muraturile ramase.
Sursa: gourmandelle.com