ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Salvarea de radiaţiile electromagnetice — în peşteri
 

© Robin des Toits

 

Două franceze, Anne Cautain şi Bernadette Touloumond, s-au mutat cu traiul într-o peşteră pentru a scăpa de radiaţiile electromagnetice, de care a devenit imposibil să te ascunzi în mediul urban. Faptul este, că ambele suferă de hipersensibilitate electromagnetică: boala, care se manifestă în formă de dureri de cap, dureri musculare, senzaţie de arsură la nivelul pielii, slăbiciune şi oboseală atunci cînd organismul lor este expus la cîmpuri electromagnetice de origine naturală sau artificială.

Potrivit lui Anne, totul a început în ianuarie 2009, cînd la Universitatea din Nisa, unde activa, s-a lansat pe scară largă, reţeaua Wi-Fi. Suferind de dureri de cap, ea a început să caute locuri cu mai puţină radiaţie şi chiar a mers atît de departe, încît a dormit în maşină, parcată în afara oraşului, pînă cînd şi acolo a devenit insuportabil. "Eu nu pot tolera orice tip de radiaţii: fie Wi-Fi, telefoane mobile sau linii electrice" - spune Anne. Ea a încercat fără succes diferite moduri de a se vindeca. Anne, a fost nevoită să fugă în provincie. Dar, după ce şi acolo au apărut turnuri de telefonie mobilă, singurul lucru pe care l- a putut face : să se refugieze într-o peşteră, sub un strat de rocă.

 

Salvarea de radiaţiile electromagnetice - în peşteri 

© Jean-Pierre Clatot / AFP

 

Peştera este situată pe marginea platoului Vercors, în zona subalpină, în apropierea oraşului Beaumugne, la sud-est-ul. Franţei. Pentru a intra în peşteră este necesar de a coborî în jos pe o scară, deoarece peştera este situată chiar sub nivelul pămîntului. Locuitoarele peşterii au întreprins totul pentru a face traiul cît mai confortabil posibil: împotriva umidităţii tavanul este acoperit cu film, iar podeaua cu plăci de lemn. Două paturi, o masa, o bucătărie improvizată cu aragaz şi desigur, fără electricitate: iluminatul este asigurat doar de lumînări.

Temperatura din peşteră nu depăşeşte 10 grade şi doamnele sunt mereu îmbrăcate cu cîteva pulovere şi dorm învelite cu mai multe pături. "Am petrecut în această peşteră deja 3 ani şi credeţi-mă, la sigur aş prefera o casă caldă, cu un şemineu," - spune Anna. Se poate doar imagina cît de mari au fost suferinţele acestor femei, dacă ele s-au decis la acest pas disperat.

 

Salvarea de radiaţiile electromagnetice - în peşteri 

© Bruno Coutier / Le Nouvel Observateur

 

În ultimii ani, în peştera lor tot mai des apar chiriaşii: la ele în vizită vin oamenii din toată Franţa, care suferă de aceeaşi boală, pentru a scăpa de suferinţă şi totodată de a face mai plăcută existenţa dificilă a celor două femei. "Oamenii cred că sunt nebună, am pierdut mulţi prieteni, dar nu am de ales: ori aici, ori acolo: peste tot este iad" - spune Anne.
Femeile încercă să iniţieze o rezonanţă publică pentru a crea aşa numite zone speciale "albe", libere de radiaţie, în care persoanele cu boli similare ar putea trăi liniştit.

Trebuie de remarcat că de o astfel de formă severă a hipersensibilităţii electromagnetice ca la Anna şi Bernadette, în toată Franţa suferă doar cîteva zeci de persoane, în timp ce numărul total al oamenilor cu această boală este aproximativ 3% din populaţie. În baza studiilor efectuate în diferite ţări, procentul oamenilor cu simptome în cauză este aproximativ acelaşi şi constituie 2-5% din întreaga populaţie. Cu toate acestea, boala nu este recunoscută oficial de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, deoarece, cum s-a declarat, nu există suficiente dovezi pentru a asocia simptomele descrise de pacienţi, cu influenţa radiaţiilor electromagnetice.

 

 

Sursa: rumbur.ru

 

Miercuri, 16 mai 2012
Vizualizări: 1752

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
240
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
211
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
234
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
579