ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Salvaţi natura posibil butonul verde 'one-touchAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Pot salva planeta cu un singur click? Nu. Şi dacă tot împreună? (Foto de la dvice.com) Trei premii în domeniul ideilor de afaceri şi a tehnologiilor de mediu - cum este recolta de această invenţie în primul său an de viaţă. Un aspect simplu produs este acum mai vândute. Deci are sens pentru a reveni la acest minunat pic lucrurile şi cred că: Poate un buton verde-alb pentru a salva planeta de la încălzirea globală sau de notorietate, în cazuri extreme, portofel de la cheltuielile inutile?

Deutsch Premiul promoţionale Shop Award, titlul de Cel mai verde într-un produs inovator comercial al Statelor Unite arată ASI Show şi din nou cele mai inovatoare produse verzi, dar din partea Asociatiei britanice de marfa.

Aceste premii în 2008, a primit o modesta "Ekoknopka" (ecobutton) de la compania britanică Bright Idei globala.

Kruglyash destul de mare de plastic (consumatoare de energie, cu lumina de fundal este neglijabilă) este conectat la un calculator prin USB-port. Apoi, vi se cere numai să se amintească acest buton atunci când vă lăsaţi PC-ul.

Imagine de pe Pamant pe acel buton este destinat să reamintească utilizatorului de responsabilitatea sa pentru siguranţa naturii (foto de la dvice.com).
Imagini de pe Pământ Acest buton este destinat să reamintească utilizatorului de responsabilitatea sa pentru siguranţa naturii (foto de la dvice.com).


Apropo, am fost a spus că, chiar stand-by de aparatele electrocasnice (televizoare, în special), risipindu-pauză prin utilizarea energiei la nivel global. Să presupunem că o unitate utilizează un vis "," o câteva copeici, milioane dintre ei aproape oprit "cutii" au nevoie de cât mai multă putere. Dar oamenii de multe ori preferă să taie de telecomunicaţii cu telecomanda, mai degrabă decât a merge la receptor foarte şi opriţi-l complet.

Dar, cu calculatoare, situaţia este chiar mai rau. Deoarece ideea unui buton special merită o atenţie deosebită.

Şi această invenţie nu este simplă: a lăsa chiar şi pentru un minut sau două (pentru a bea ceai, răspunde la telefon sau, iartă-mă, WC), utilizatorul apare pe butonul şi imediat calculatorul trece în modul de economie. Şi nu doar, ca atare, care nu pot fi deschise prin intermediul meniului de obicei.

În acest mod de putere este tăiat, practic, toate componente ale unităţii de sistem, cu excepţia RAM, spun britanicii. După întoarcerea trebuie doar să apăsaţi pe orice buton de pe tastatură pentru PC-ul rapid a revenit la normal şi puteţi continua.

ecobutton prietenos cu Windows 2000 / XP şi Vista 32 bit. Versiunea Mac este în construcţie (foto de la dvice.com).
prieteni ecobutton cu Windows 2000 / XP şi Vista 32 bit. Versiunea Mac este în construcţie (foto de la dvice.com).


Dar cum mai pot fi salvate în acest fel? Depinde de consumul de energie electrică în calculator care rulează.

Aliniere (în waţi), apoi aproximativ asa: CPU - 20-110, grafica - 5-35, placa de bază - 15 - 25, un hard disk - 10-25, 20-40 de memorie. Dacă adăugaţi mai multe detalii asupra diverselor componente de un anumit fel 30-50 de waţi, te că PC-ul bloc scoate din priza se rotunjeşte 80 la 290 waţi. Aruncă în alte 30 de waţi pentru 17-inch ...

Multe, dacă se consideră că sunt mai multe calculatoare de lucru aproape în jurul ceasului.

Desigur, depinde în mod semnificativ consumul de energie pe unitatea de sistem, printre altele, şi de la locul de muncă în curs de desfăşurare. În modul de afişare a º teptare "think-cred, şi el însuşi se stinge. Şi companii pentru a instruie, după cum ştim, există diferite moduri de somn (stand-by, Hibernate). Dar, recent, oamenii nu par să se bucure de ea. Birouri sunt adesea pupitru companie, chiar şi pe timp de noapte şi nu opriţi, să nu mai vorbim de drepturile de retragere la un fum sau o ceasca de cafea?

Şi într-adevăr, este atât de leneş să faceţi clic pe Start, apoi selectaţi modul corespunzător în fereastra ...

Cu toate acestea, dacă alegeţi Hibernare, de fapt, PC-ul se stinge (în termeni de economii - doar minunat) şi, important, salvează pe disc starea actuală a sistemului. Sclipici.

Dar când omul se întoarce şi faceţi clic pe "Inc", el trebuie să aştepte pentru compania de boot, înainte de a putea începe să lucreze. Această aşteptare este de multe ori motivul pentru care utilizatorii preferă să părăsească pe computer.

ecobutton Software-ul are doar 5 MB pe hard disk şi 256 kilobytes de RAM (ecobutton ilustraţia).
ecobutton Software-ul are doar 5 MB pe hard disk si 256 kilobytes de RAM (ecobutton ilustraţia).


Din modul stand-by este să se întoarcă imediat. Aici sunt doar economiile de energie în acest caz nu este deosebit de mare: consumatorii prea multe în unitatea de sistem sunt incluse.

Şi cu computerul dormit ecobutton, privind condamnarea, creatorii acestui ekoustroystva, consumă numai 1,8 waţi. În contextul sistemului costului unitate convenţională şi să monitorizeze, vă pot spune - aproape nimic.

"Ecobutton învaţă să folosească PC-ul modul de cel mai mic consum de energie, pe care numai este posibil" - explică ekoknopki dezvoltatorilor. Şi acest lucru nu este de obicei Stand By sau Hibernate, specifica ingineri. "Învaţă" nasture, desigur, cu ajutorul software special, care vine cu un plastmasskoy alb-verde.

Mai degrabă, programul poate fi descărcat de pe produs şi, dacă nu aveţi de web - ar trebui să contactaţi compania şi primeşti un CD.

Spui casa este mult mai puternic consumatorii de energie, faţă de care aceste Watts dispărea? Dar, sunt de acord sau cuptor electric sau fier sau o maşină de spălat - nu scoate din priza "pierdut" curent atunci când aceste dispozitive nu au nevoie. Dar, pe computer, numai zumzet pe sub masa, de obicei, ca ceva nu cred.

De altfel, ca un plus frumos la proprietăţile ecobutton de economisire a ataşat "de încărcare de informaţii": de fiecare dată când PC-ul se întoarce la un astfel de somn profund, dar a fost rapidă, protectorul de ecran apare, indicând cât de multă energie a fost salvat, câţi bani şi cât de mult a emisiilor de dioxid de carbon.

Făcând clic pe orice buton inlatura acest screensaver, revenind la ecranul de care a fost acolo înainte de plecare.

Este această responsabilitate
Este această responsabilitate "pe planeta numai $ 20. Publicitate pe ambalaj asigură că, în anul veţi economisi 100 dolari. Ce vei face - să încerce să evalueze ei înşişi (foto de la dvice.com).


În aceeaşi ţară sau ecobutton întreaga lume posibilitatea de a salva chiar foarte substanţial. Site-ul a rapoartelor produs care lumea a aproximativ un miliard de PC-uri. Ele sunt simple inutile pornit anual duce la eliberarea de 35 de milioane de tone de CO2!

Ca bani este o pierdere de energie în America, Europa sau la domiciliu "buton - în Marea Britanie - este exprimat în mai multe milioane de dolari, euro şi lire sterline.

Dar dacă ecologie globală (şi economie) nu este prea mult îţi pasă, ar trebui să cred despre salvarea resurse proprii. Să presupunem că, pentru un efect plat nu este foarte pronunţat. Dar când vine vorba de biroul de o companie mare, în care ceasul bip 100 PC?

Şi conta modul în care societăţile de multe ori sunt incluse în reţeaua în zadar. Că omul a ieşit la cină, apoi la o sesiune de planificare, apoi pur şi simplu se lăsă pe spate în scaun şi ponders planul de afaceri viitor. Şi curajul electronică a sistemnike tot acest timp suge Watts lor legitime. Nu te simti rau pentru?

Materialul furnizat de revista Internet membrana

Marţi, 03 februarie 2009
Vizualizări: 2238

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
228
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
204
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
223
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
575