ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Sănătate vine prin ochiiAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Ochi de a fi obligat prin lumina lor.
IV Goethe


"Sănătatea la om vine prin ochi. Într-adevăr cuvintele remarcabil om de ştiinţă rus IM Sechenov am văzut în mod repetat. După toate, uneori doar pentru scurt la o parte, natura, soare - şi urme sunt iubiţi oboseală, iritare, depresie şi chiar durere fizică ...

În ochii putem spune multe despre omul: el este sănătos sau bolnav, calm sau excitat, interesate sau indiferente, vesele sau triste, sincer sau necinstit. În ochii lui am învăţat vechi, chiar dacă s-au schimbat mult altele. În ochii "un verdict" inteligenta, farmec si frumusete. Pentru ochi - o "carte de vizită" a personalitatii noastre.

Cât de des, în descrierea "de lucru a minţii" în orice situaţie, vom folosi un "vizual" construcţie verbală: "pentru a vedea esenţa", "clar", "iluminare", "în ciuda", "punctul (unghiul) de" vedere, etc e. Clarity, claritate, caracteristici vizuale şi simultan servi ca o viziune perfectă, şi excelenţă în minte: "cap limpede", "minte ascutita", "ochi - diamant.

Ochii şi creierul sunt legate direct. Pe de o parte, creierul detectează, analize şi transformă informaţiile care a venit la el prin ochii lui. Cu toate acestea, rezultatul obţinut prin creierului (fie în memorie sau de reacţie imediată) afectează funcţionarea ochiului: ce ne vom uita şi cum în mod clar şi precis că vom vedea. De exemplu, atunci când ne sunt inspirate şi pasionaţi de ceva, atunci mintea noastră funcţionează rapid şi în mod clar, iar ochii se poate vedea şi mai clare. Şi invers - într-o stare de plictiseala, încăpăţânare, oboseală, mintea noastra devine un "greu de cap", şi ochii ei "sunt orb" ... O interdependenţă explicite (de remarcat mai ales în situaţiile cu semnul minus): a se vedea mai rău - mai rău decât media, mai rău decât media - nervos, obosit, plictisit, şi - mai rău decât ne-am vedea.

Există o soluţie? De unde să încep? Cu ajustări de (ridica puncte) sau cu o analiză a cauzelor deteriorării sale? Iar motivul - în tulbure psihicul nostru. Pentru Bad cap "este bântuit de" nu numai picioarele, dar ochii ei. Acest lucru este foarte grafic si agabaritice Cartea spune celebrul oftalmolog american, fondator al unei noi metode de prevenire şi tratament al tulburărilor comune de vizibilitate (miopie, clarviziune, astigmatism, strabism) S Bates, "Îmbunătăţirea viziune, fără ochelari. Metoda de Bates a trecut testul timpului (o carte scrisă în 1920), a fost dezvoltat (de multe şcoli şi adepţi în întreaga lume) si a ajutat multi oameni acest lucru (incepand cu Bates).

Viziunea sa deteriorat. Ce? Să începem cu o soluţie care pare cel mai familiar (şi cel mai important - usor si repede realizabil) - cumpara ochelari. Întrebarea de ce. La urma urmei, cârje optice "- noţiunea de statică, dar ochii noştri, prin contrast, sunt într-o stare de schimbare constantă. Studiile au arătat că anomalii ale vederii (miopie, hipermetropie, astigmatism), nu sunt permanente, ele pot apărea şi dispărea, trece de la unul la altul, chiar într-o singură zi. Persoanele cu deficienţe de vedere sunt momente când viziune devine normal, dar oamenii cu viziune normală se întâmple "atacuri", a încălcărilor. Iar o astfel de inconsecvenţă "în ochii noştri este o consecinţă a variabilităţii a psihicului nostru.

Centrale de fixare - capacitatea de a face din plin de ea, ceea ce are drept scop uite direct. Retina are o suprafata de maximă sensibilitate - "o gaură centrală, ca distanţa de la acuitatea vizuală a scăzut ei. O trăsătură caracteristică a deficienţe vizuale este pierderea de fixare centrale. Acest ochi nu poate vedea clar obiectul pe care se concentrează, dar bine distins nedmety situat la o oarecare distanţă. Ochii exploataţie fixare centrală, nu numai pentru a vedea perfect, dar poate fi o muncă foarte lung, fără oboseală. Ele sunt deschise şi calm. În acelaşi muschii fetei sunt, de asemenea, în repaus, şi în jurul ochilor nu vedea nici riduri, nici cercuri. fixare Centrală ochi este posibilă numai atunci când o fixare centrală a psihicului. Când centrale fixare folosind îmbunătăţeşte funcţia tuturor organelor si sistemelor care să faciliteze şi organice boli funcţionale ale ochiului şi nu exacerbate numai simţul tactil, auzul, gustul si mirosul se vedea. "Ochii setat la, şi dacă acestea sunt deschise si nu vad acest lucru indică enorme tensiune. Numeroase observaţii au confirmat teza de bază a oftalmologilor Bates: ochiul vede bine numai atunci când într-o stare de relaxare, precum şi orice tensiune cauze deficienţe vizuale. Când ochiul bun este slăbit, acesta funcţionează corect: aplatizeaza, reducerea axei sale, uitandu-se la site-uri de la distanţă, şi extins uitandu-se la obiecte apropiate. În timpul acestui proces să corespundă musculatura ochiului externe. Tensiunea le împiedică să răspundă în mod adecvat. Şi dacă ochii lucrarii ia pe ochelari, musculatura ochiului şi nu apar "la ieşirea din afaceri" şi a slăbit treptat.

În noastre "ocupat" insuficienţă Varsta manifestat nu numai la om, dar, de asemenea, la animalele domestice. "Un caine nervos cu viziunea normală mirosi a dat o bucată de carne. Câine stârnit, de alertă, wagged coada ei. Carne împins şi tras în jos în cutie. În ochii câini fulgeră excitare. Ea a încordat pentru a vedea, că sa întâmplat cu carne. La acest punct de vedere al unui instrument de studiu a arătat că, câinele a devenit "miopi.

Tensiune de vedere - o consecinta a stresului mental. Uita-te pentru ei. Când suntem agitaţi, enervat, furios vorbesc cuvinte aspre sau rănit gânduri pestuem razbunator, schimba expresiile faciale - îngustat ochii, ochii lui au devenit grele si tensionate. Şi uite cum ochii noştri după plângi? Chiar şi într-o stare de "benigne" afectează, de exemplu, predicile elocvente, noi, la ori, se transformă în "cocoşul de mesteacăn tokuyuschih" şi "sleporey", pentru ca nimeni si nimic nu te, dar, nu auzi sau vedea. "Frica are ochii mari, dar ele se vedea acest lucru nu este mai bună. Copiii se vedea bine atunci când partea mamei lor, dar mama ei este afară, ca teama de a face copil miop. Un alt inamic al bună vedere - o minciuna. În numeroase experimente, li sa cerut să se întindă în cuvinte sau gânduri, şi întotdeauna cu unitatea, statutul de înregistrare a ochiului, a subliniat deficienţe vizuale. De exemplu, când un om 25 de ani cu vederea normala a vorbit sau imaginat că el este de 24 sau 26 de ani, el a devenit miopi.

Şi mai mult. Ochii noştri, sau mai degrabă psihic, ca să se ocupe de acest familiare, uşor şi plăcut. Când ochiul examinează un obiect necunoscut, întotdeauna contabilizate, o anomalie de vedere. Toată lumea a observat că munca interesanta obositoare pentru ochi este mult mai mică decât plictisitoare şi dificilă. Mulţi copii sunt plecaţi la noapte sub o pătură cu o lanternă distinge perfect scrisori iubit roman, senzaţie de oboseală, nici nici de dureri de cap. Şi cu o zi înainte la scoala - nu se vedea, scrise de un profesor la tabla. În plus, în studii de oftalmologi cu instrumente speciale, copiii nu pretind a fi miop, ei devin miop în acel moment, în timp ce încerca să citească inscripţiile neinteresante şi de neînţeles.

Interes, de memorie şi o viziune sunt interdependente. Avem o mai bună vizibilitate şi mai uşor să vă amintiţi ceea ce excita interesul nostru. Plictiseala afecteaza dramatic de memorie, şi de viziune. O fată cu o vedere neobişnuit de bruscă (cu ochiul liber ar putea vedea sateliţii lui Jupiter) au avut, de asemenea, o memorie uimitoare: ar putea, de exemplu, citit cartea o dată, pentru a repovesti conţinutul cuvânt cu cuvânt. Dar dacă această fată a solicitat să rezolve o problemă de matematică (care ea nu este teribil de lbate) sau de a citi numerele, aceasta a devenit miopi. Se pare că atunci când ne sunt inspirate afacere, atunci când simt un interes în ea, de odihnă (dar nu inactiv) nu este doar psihicul, dar ochii lui. Dar această teorie. Cartea de Bates şi MD ucenicul său Corbet este, de asemenea, remarcabil prin faptul că oferă o sfaturi foarte simplu si eficient cu privire la modul pentru a ajuta la ochii lor să facă ceea ce sunt destinate - să vizioneze şi să vezi.

Scopul toate metodele enumerate mai jos este de a realiza o stare de odihnă şi relaxare în faţa întregii psihicul, şi apoi, şi ochii. S-ar părea că toate acestea ar trebui să se întâmple doar într-un vis. Cu toate acestea, cercetarea a arătat că în timpul somnului ochii noştri sunt greu de odihnă. În cazul în care o zi, un om a fost tensionată, aceeaşi condiţie, continuă el în somn. Dacă aceste sau alte tulburări vizuale au fost înregistrate în veghe, visul ei a crescut. Din acest motiv, oamenii de multe ori te trezeşti cu ochii obosiţi. Deci, ce speranta de recuperare pasivă nu este necesar, de sănătate trebuie să fie câştigat. (Toate exerciţii sunt efectuate fără ochelari.)
Trezesc dimineata - stretch, de mai multe ori cu fermitate zazhmurtes, face apoi o serie de rapid şi de lumină clipi (ca aripile unui fluture). Adesea intermitentă şi de ajutor în timpul zilei.

Rotaţii. Stand cu care se confruntă direct pe fereastră, picioarele lăţimea umăr în afară. Transferul de greutate la piciorul stâng, roti ambii umeri, cap şi ochii la peretele din stânga. Apoi, la rândul său, în partea dreaptă. Efectuarea devine mai bine decât înainte de culcare şi imediat după somn (de 50-100 de ori). Este doar durează 2-3 minute, dar scuteşte în mod eficient tulpina ochi după somn. În acelaşi timp, acest exerciţiu dezvoltă flexibilitatea coloanei vertebrale si se maseaza organele interne.
Pentru a ajuta la relaxarea ochilor în timpul zilei, pot cu uşurinţă lor de închidere, urmată de o reprezentare mentală a ceva plăcut. Dar mai eficace este Palming (din limba engleză «Palm.» - Palm «").

La ochii inchisi, palmele loc de mâini (pumnii pe frunte, locul de intersecţie dintre motivele face degetele mici ca receptorul şi este situat pe nas; palmele goale, în acest caz sunt exact orbitele ochilor), astfel încât să se evite presiunile asupra globilor oculari. Relaxaţi-vă degetele, incheieturile, coatele. Pentru a face acest lucru, puneţi-l pe masa sau pe genunchi, astfel încât rămâne coloana vertebrală dreaptă. Nu tulpina, încercând să se uite în interiorul ochilor mei. În schimb, cred că de ceva plăcut. Simplu capacul închis ochii cu mâinile sale inutile în cazul în care, în acelaşi timp nu a atins starea de spirit calm. Când eşti în stare să facă Palming în mod ideal, veţi vedea un câmp de vedere, astfel negru care furnizează sau neagră vedea nimic imposibil. Cât timp şi când să facă Palming? Încetul cu încetul şi de multe ori. Chiar şi cu ochii lui închise, cu mâinile sale timp de 10 secunde, te vei simţi uşurat.

Cele mai multe ori uita la soare. "Nu este lumina, dar întunericul este periculos pentru ochi." În zori şi în amurg, puteţi viziona la soare fără să închidă ochii. Fericit substitut util Sun închis pleoapele. Soarele întăreşte ochii, le curăţă, le dă o vitalitate si stralucire. Şi ce ar putea fi mai frumos ochi radiant?

Sfaturi ochi plaja găsite în multe tradiţii şi culturi. La urma urmei, lumina soarelui este stralucitoare, si face clar nu numai ochii noştri şi gândurile noastre. Un gândurile armonioasă oferi un cadru coerent, şi, astfel, o lucrare sănătoasă a tuturor organelor si sistemelor. În plus, o parte din lumina intră în centre, care lega zona de proiecţie în irisului imediat cu toate organele interne ale corpului fizic. în zona de proiectie de 60 de IES al secolului al XIX-lea a descoperit independent I. Pektseli şi N. Lilekvist. Pe principiul că anumite părţi ale irisului a organelor interne specifice iridology bazează. Prin ochii întregului corp un efect benefic nu numai lumina soarelui, dar spectrul de flacari deschise (lumânări, incendiu).

Ochii - un instrument de interacţiune umană cu lumea exterioară. Succesul acestei interacţiuni este determinată nu numai capacitatea de a percepe (primi), dar, de asemenea, radia (da). În prima jumătate a secolului XX BB Kazhinsky, explorând natura efectelor de interacţiune electromagnetică de organisme vii, a constatat că nu doar ochiul vede (percepe), lumina, dar este, de asemenea, emite unde electromagnetice care pot afecta o creatură vie, care are drept scop la ochi. Această radiaţie, care are un accent ascuţit şi a forţei de impact mai mare, a fost numit "linie bioradiatsionnym de vedere". În lumea animalelor ", razele de vedere" (privirea în ochii) sunt utilizate activ de mamifere de ruinare (de exemplu, pisici) şi şerpi (EFA, Anaconda). Efectele "vedere" lumina omului la animale (câini, lei) a studiat Lev Durov.

"Sănătatea vine la om, prin ochi. Şi pune întrebarea: ce facem cu ochii, pe care le pot percepe de sănătate? Dar putem formula întrebarea în mod diferit: ce putem face pentru ochii noştri dobândit capacitatea de a da pentru sănătatea altora?

www.eco-way.org

Vineri, 13 februarie 2009
Vizualizări: 4918

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
310
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
175
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
286
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
117