ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Sănătatea Femeii şi YogaAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Ce se dezvoltă, în general, sănătatea umană? În primul rând, persoana care are o mare influenta in timpul dezvoltarii fetale, naşterii şi în primii trei ani de viaţă. Aici, aproape totul depinde de starea şi comportamentul materiei: Are copilul? Este stare bună de sănătate? Puternică dacă familia? Următorul factor - felul în care trăim astăzi: condiţiile de viaţă, mediu, comportament. De ce de Vest omul modern este atât de mult un fan? Şi printre toate problemele din locul central este ocupat de probleme legate de sistemul genito-urinar, deşi încălcările legate de acest domeniu, blocarea punerea în aplicare a sarcinilor vieţii umane, duce la incapacitatea de a avea urmaşi.

Omul - parte a naturii, şi ritmuri biologice sunt dependenti de mediu multi factori: fazele lunii, anotimpurile, vremea. Pentru a rămâne sănătos, el ar trebui să susţină această privinţă vitale: pentru aerul curat, pentru a monitoriza nevoile organismului, care este literalmente schimba in fiecare zi. Treptat mediul uman se schimbă, nu mai asculte de legile naturii si confort. Schimbarea omul însuşi: pauzele modului tradiţional de viaţă, de familie de astăzi completa este mai excepţia decât regula: acum să se hrănească puii nu mai este nevoie de o echipă de coeziune ale părinţilor, precum şi o schimbare de partener si sexuale alte experimente arata asa de tentant. Ca rezultat, copiii au moştenit o altă imagine a lumii, în această lume nu există nici o structură clară. Un copil creste, dar problemele nu devin mai puţin. Femeile au de a lucra alături de bărbaţi - să facă muncă manuală sau cariera grijuliu. Şi dacă nu aveţi o familie --minded grup, precum în care toată lumea a avut un rol, care va apăra şi a sprijini femeile în perioade dificile atunci când se simte o slăbiciune, cineva ar ajuta-o să crească şi a creşte copii? Faptul că medicina de Vest numit probleme ginecologice, din punct de vedere al Ayurveda si yoga se datorează faptului că o femeie nu se ia femeilor natura sa, nu realiza până la sfârşitul anului de rolul de a fi jucat în family şi în societate. Natura biologică a femeilor diferă de la oameni, ea implică maternităţii. Aceasta este nu numai de muncă, dar alăptaţi, creşterea copiilor. În plus, pentru femei sunt foarte importante pentru a menţine moliciunea interior. Această stare armonioasă de odihnă şi pace, care de multe ori vine atunci cand o femeie devine mama. Nasterea unui copil la fiecare 3-5 ani, şi durata alăptării este norma biologică, care este natural si benefic pentru organismul feminin. Dar acest lucru, precum şi trezirea la rasarit, spre dreapta, utile, dar dificil de realizat în condiţiile actuale. Ayurveda nu este obişnuit pentru noi să împartă sistemele - digestiv, endocrin, urogenital. Problema fiecare corp - este problema a organismului si pentru ca o soluţie de ansamblu sale necesită o abordare integrată. În acelaşi timp, medicii indieni au în vedere nu numai corpul fizic, ci şi-emoţionale starea psiho de om, deoarece la nivel mental, puteţi vedea manifestare a bolii înainte de a fi numit, va încolţi în ţesutul, atunci va fi diagnosticat la un nivel fizic. Practica de yoga poate ajuta cu siguranţă when boala este deja producătoare de simptome, dar ar dori să vezi oameni capabili să înţeleagă their-emoţionale şi energetice ale psiho şi lucra cu aceste levels them at atunci când boala nu sa manifestat has yet clearly.

Dacă se întâmplă acest lucru, diagnosticul, unul ar trebui să înţeleagă că tratamentul nu se limitează la adoptarea de pastile ayurvedică şi punerea în aplicare a asanas terapeutice. Este important să înţelegem de ce a fost această problemă foarte, să înţeleagă că într-o formă noastre şi combustibili bolii. Şi astfel, prin schimbarea acestuiade management şi relaţia cu lumea, armonizarea starea generală de a aplica, dacă este necesar, medicamente şi yogoterapiyu, putem scăpa de boală. Nu toate elementele dăunătoare sănătăţii, putem schimba, dar dacă un om este înclinat să cred şi să analizeze, acesta este capabil de a lucra constient cu probleme. Practica de yoga vă poate ajuta să obţineţi mai aproape de natura sa adevărată.

Rolul de hormoni

Omul - acest lucru este un laborator chimic reale. Glandele endocrine sunt de lucru continuu, producerea anumitor hormoni, in functie de nevoile organismului. Schimbarea condiţii, stilul de viaţă sau de lucru al organelor interne - este în schimbare hormoni. starea emoţională, schimbările de mediu, ciclul lunar al femeilor - toate acestea au un impact uriaş. În cazul în care acest mecanism este producerea de hormoni mers prost - nu sunt probleme cu sistemul genito-urinar. În această situaţie, este cel mai bine este să înţelegem cauzele de dezechilibru. Şi dacă există o oportunitate de a restabili echilibrul hormonal prin yoga sau stilul de viaţă modificări, dieta, sau un tratament moale, cel mai bine este să utilizaţi aceste metode - şi doar în ultimă instanţă, de a folosi hormoni. Acelaşi lucru se aplică contraceptive - cu siguranţă o astfel de intervenţie nu îmbunătăţeşte sănătatea femeii. Pot folosi de yoga pentru a afecta hormonii? Desigur, puteţi. Chiar regulat jogging 20 de minute dimineaţa va ajuta la tonifia organismul, respiratia se schimbe. În acţiunea yogoterapii este mai mult orientat. Practica de a permite asanas afecta profund organelor interne, glandelor endocrine. În cazul în care practica este constantă, şi poziţii de lucru sunt realizate in mod constient, organismul se acumulează în mod corespunzător, fără tulpină. Apoi ridică de jos în sus, pante au avut un impact uriaş. Dar pentru ca să se întâmple, nu aveţi nevoie doar de îndrumarea unui profesor cu experienţă, dar şi propria experienţă de lecţii - să se simtă cum afectează postura corpului, sunt corect puse în aplicare. Atunci când o persoană este de numai familiarizat cu yoga, apar modificări la nivel general - lucrările incluse straturile exterioare ale corpului: muşchii, ligamentele. În timp, practica începe să afecteze straturile profunde ale organismului: organe, ţesuturi, celule.

Practica menopauza

Trebuie să înveţe să facă modificări cu vârsta. În cazul în care o persoană fizică pentru femei tinere pentru a practica yoga este dinamic, activ, intens, atunci vârsta de practică ar trebui să devină mult mai matur şi adânci. Noi trebuie să asculte mai mult la starea lui şi starea de sănătate. Ar trebui să fie angajate, folosind materiale de sprijin, în scopul de a "descoperi" organism fără a crea efort fizic nejustificate. Yoga practică în timpul perioadei de reglare hormonal al organismului ar trebui să ajute la adaptarea fiziologice şi psiho-socială a femeilor la un nou stat, pentru a reduce manifestările negative ale bolii, cum ar fi bufeuri, tremurînd în trupul său, salturi ale tensiunii arteriale, teama, anxietate, agresivitate, iritabilitate.

Pranayama

Aşa cum am scris mai sus, hormoni, femeile sunt în continuă schimbare, şi cu ea schimbari si starea de spirit. Este posibil să fi creat, de asemenea, reputaţia unei femei ca creaturi instabile, predispus la o izbucnire emotionala si starea de spirit leagăne. În acest personaj feminin special, are o parte buna: femeia este mai bine adaptată pentru a schimba situaţia, în timp ce bărbatul a schimbat cu dificultate: el este mai conservatoare. Cu toate acestea, viaţa ar deveni mult mai uşor dacă am putea controla starea de spirit leagăne şi să nu permită sentimente de-ne de starea stabila. Desigur, că am venit la îndemână unele asanas: inversat reprezintă, ridică în picioare şi solduri, dar controlul real asupra sentimentelor lor, o persoană devine, având stapanit pranayama. Există o legătură directă de respiraţie şi tonuleniya. Schimbarea ritmului de respiraţie, putem schimba starea de spirit. Pentru a verifica validitatea afirmaţiile făcute de trei respiraţii lungi de linişte şi expiră - şi starea ta de spirit va fi diferit. "Prana" - un cuvânt sanscrit sensul respiraţie, eoliană, energie, vitalitate. Aceasta este conţinută în întregul univers, ci de un om cade în principal pe aer în timpul respiraţiei. În cazul în care organismul este de lucru corect, prana intră un flux continuu şi umple toate celulele corpului. Cu toate acestea, imperfecţiunea vieţii noastre şi a cauzelor organism, care forma corpului, un fel sau altul, distorsionată şi plămânii lucrează la întreaga capacitate şi de multe ori inegale, astfel încât prana circulă nu este ideal. Prin urmare, primul vehicul foarte pranayama dezvoltare ceas - respiraţie. În primul rând aveţi nevoie pentru a înţelege particularităţile structurii lor, direcţia fluxului de aer din interiorul corpului, şi numai apoi încercaţi ceva schimbare. În plus, pe termen lung, observarea-vă respiraţia, studentul este folosit pentru a distinge mişcările subtile a corpului, ajută la o mai bună ao dezvolta pe durata executării asanas. În această carte, nu putem locui cu privire la activitatea de respiraţie, este un subiect prea vast, dar cei care sunt interesaţi de această întrebare, va sfatuim sa vizitati săli de clasă de centrul nostru in ultima saptamana a lunii, sau citeste o carte B.K.S. Iyengar "Clarificarea de pranayama.

chaskor.ru

Marţi, 17 martie 2009
Vizualizări: 5040

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
217
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
409
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
293
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
419