ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Șapte moduri prin care poți reutiliza cofrajele de ouă
 

Există multe modalități de a reutiliza cartoanele vechi de ouă, însă ideile cele mai simple sunt și cele mai eficente.  Propunem șapte moduri prin care putem da o a doua șansă banalelor cofraje de ouă.  Multe dintre aceste idei ne permit să utilizăm cutiile de carton de ouă în loc să cumpărăm ceva în același scop.
Răsad pentru semințe

Коробка от яиц

Cartoanele pentru ouă au compartimente perfecte ca dimensiune pentru răsaduri. Odată ce plantele sunt suficient de mari pentru a fi transferate în grădină nu este nevoie să le scoți. Tot ce trebuie să faci este să tai cupele individual și să le pui cu totul în pământ, iar odată cu maturizarea rădăcinilor acestea vor fi distruse.

Alimentator pentru păsări

Коробка от яиц

Dacă vă place să urmăriți păsările și să aveți grijă de ele pe perioadele în care hrana nu este ușor de găsit atunci construirea unui alimentator este o opțiune foarte bună pentru voi. Tot ce aveți nevoie e un ambalaj pentru ouă, semințe și niște sfoară. Puteți urmări tutoriale pe internet, însă ideea este destul de simplă. Tăiați cutiile, umpleți-le cu semințe și apoi atârnați-le de un copac.

Umplutură pentru ambalaje

Коробка от яиц

Unul dintre lucrurile cele mai utile pe care le puteți face cu cutiile de carton de ouă este acela de a le reutiliza ca materiale pentru ambalat. Poate înlocui cu succes folia cu bule sau polistirenul.

Brichete pentru foc

Коробка от яиц

Cupele ambalajului pot  fi umplute cu materiale inflamabile organice (iarbă uscată, rumeguș, resturi textile etc.) peste care se toarnă parafină sau ceară topită de la lumânări. Toate acestea se amestecă și se pot păstra într-un loc ferit de căldură, iar când aveți nevoie să aprindeți focul acasă sau la picnic le puteți folosi cu cea mai mare încredere.

Producerea compostului

Коробка от яиц

Pentru producerea compostului este nevoie de 50%  materie „verde” (resturi de fructe și legume, coji de ouă, iarbă etc) și 50% materie „maron” (frunze uscate, carton și hârtie mărunțită, coji de nuci etc.) pentru hrana microorganismelor care transformă aceste materii organice într-un sol de calitate. Așa că resturile unui cofraj de ouă sunt tocmai bine venite.

Jucării artizanele

Коробка от яиц

Dacă aveți copii, cutiile de carton pentru ouă sunt cei mai buni prieteni. Site-urile cu tutoriale pentru realizarea de jucării din aceste obiecte sunt nenumărate, iar ideile pot fi limiate doar de imaginația ta. Dacă nu aveți copii, după ce realizați câteva jucării le puteți dona la o grădiniță locală sau școală.

Donați-le micilor producători

Коробка от яиц

Este imposibil să nu fi întâlnit prin piață pe cineva care vinde ouă din propria gospodărie. Aceste persoane au nevoie de aceste ambalaje mai mult decât oricine și orice ajutor este bine primit. Donează-le și, dacă ești norocos, te-ai putea alege cu unul plin.

 

Sursa: green-report.ro

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
757
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
189
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
314
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
269