ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

„Săpun rapid” din ulei vegetal procesat (VIDEO)

Ați oboist de uleiul vegetal utilizat, care s-a acumulat? În viitor îl puteți folosi în calitate de detergent. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați uleiul cu filtrat și să agitați timp de un minut. Acest produs nu doar vă va scăpa de deșeuri, el este mult mai ecologic decît alți detergenți, deoarece nu conține sodă caustică. În plus, el este livrat într-o sticlă din carton procesat.

Ideea, lansată de inginerii spanioli, este simplă și practică: luăm sticla cu produsul, împreună cu el putem utiliza uleiul vegetal folosit de orice fel: de măsline, de cocos sau de floarea soarelui. Un set de produse Souji permite utilizarea repetată a 230 de ml de ulei procesat, transformîndu-l într-un litru de detergent cu miros plăcut.

Cum puteți vedea în spotul video, ideea constă în stimularea procesării uleiului folosit și reducerea impactului asupra mediului, atunci cînd îl aruncați în canalizare. Denumirea de Souji, în japoneză înseamnă curățenie, responsabilitate și ordine, spun promotorii.

Săpunul lichid, obținut din uleiul procesat conține o cantitate minimă de fosfați, ceea ce reduce impactul asupra mediului ambiant. În plus, produsul se vinde într-un ambalaj biodegradabil – o sticlă de 770 de mg în care poate fi adăugat uleiul. Pe site este un calculator, care vă va permite să calculați cu cît ați redus deșeurile de ulei, la utilizarea lui repetată.

Utilizarea Souji „înseamnă contribuirea la curățenia pentru planeta noastră și casa noastră”, protejează autorii proiectului produsul lor, precum și cheamă la un„ consum responsabil”.

Așa că dacă nu știți ce să faceți cu resturile de ulei după prepararea bucatelor și vreți să-l aruncați în lavoar, această idee deja se vinde cu 15,7 euro într-o sticlă de un litru Souji. Noi deja am comandat acest produs și ardem de nerăbdare să-l testăm.

 

 

Sursa: rodovid.me

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
188
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
167
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
197
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
547