ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Sare din ţelină
Sarea poate fi organică și anorganică. Omul este capabil să absoarbă numai componentele utile din sărurile  organice naturale, sarea anorganică poate fi asimilată doar cu dificultăți, în cel mai bun caz, eliminată din organism, în cel mai rău caz - acumulată.

 

Sarea organică face parte din compoziţia plantelor, care o absorb din sol, și ulterior o convertesc în compuşi organici utili.

Țelina este o plantă în care această sare abundă, motivul pentru care ea este drept exemplu de o sursă valoroasă a sării utile.

Este necesar doar să cumpăraţi ţelina (de preferat, belgiană sau israeliană, deoarece tulpinile plantelor cultivate în aceste ţări deferă printr-o salinitate maximă), să uscaţi şi să mărunţiţi.

Este foarte simplu să preparaţi sare din ţelină. Pentru a face acest lucru, curăţaţi cu atenție tulpinile ţelinei de frunzuliţele mici, care pot avea un gust amar, apoi tăiaţi-le și lăsaţi-le  să se usuce. Cel mai important lucru în acest proces - să nu depășiţi temperatura de 42 de grade, altfel în această sare nu va fi nimic util - pur și simplu o veţi arde.

Odată ce ţelina tocată se va usca, ea trebuie să fie măcinată până la o stare de pulbere fină. Sarea naturală și utilă este gata.

În afară de beneficiile unui astfel de produs,  aceasta  are un gust mult mai moale şi mai plăcut decât  sarea obișnuită și o aromă de plante. Această sare va fi un adaos perfect la orice fel de mâncare!

 

Соль из сельдерея

 

 

Sursa: vk.com

 

Vineri, 30 august 2013
Vizualizări: 7682

Citiţi de asemenea

Președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Vas...
44
Ayurveda învață metode foarte exacte de detectare a unui proces dureros înainte de apariția oricăror semne externe ale b...
106
Iahtul electric SolarImpact cu o lungime de 24 m este un concept creat pentru a fi drept primul iaht oceanic de acest ge...
47
Președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului Municipal Chișinău, Vasile Chirt...
60