SCANDAL în lumea științei: Cercetătorilor li s-a cerut să mintă în legătură cu încălzirea globală

/ Vizionări: 3374

Климат отложил потепление

 

 

Un raport secret al Națiunilor Unite ajuns public arată că temperatura globală nu a crescut în ultimii 15 ani.

Cei mai de seamă cercetători pe tema încălzirii globale au fost îndemnați să ascundă faptul că temperatura globală nu s-a modificat în ultimii 15 ani, scrie Daily Mail.

O copie ajunsă publică a raportului care va fi lansat oficial abia săptămîna viitoare arată că mai mulți politicieni din Belgia, Germania, Ungaria și SUA și-au exprimat neliniștea în legătură cu forma finală a raportului.

Raportul va arăta faptul că 1998 a fost cel mai cald an înregistrat vreodată și că temperaturile nu au trecut de atunci peste acest nivel. Raportul reprezintă munca pe șase ani a unor experți ONU în ceea ce privește schimbările climatice.

Politicienii nu sînt însă deloc mulțumiți de rezultatele studiului. Germania a cerut ca dovezile legate de oprirea procesului de încălzire globală să fie ștearsă, motivînd că analiza unui interval de 10-15 ani nu este suficientă și că trebuie realizate pe perioade mai îndelungate.

De asemenea, politicienii ungari și-au exprimat îngrijorarea că raportul le va oferi ""muniție" celor care contestă încălzirea globală.

 

 

Sursa: noi.md