ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Schimbări climatice în Europa: Vom avea tot mai multe ploi puternice şi valuri de căldură
În contextul încălzirii climatice, Europa va înregistra în următoarele decenii tot mai multe episoade de ploi puternice, perioade de secetă şi valuri de căldură, arată simulări de o precizie fără precedent ale căror rezultate au fost difuzate luni.

Temperatura globală a continentului european va creşte cu 1-5 grade C pînă la sfîrşitul secolului, încălzirea fiind mai rapidă în Europa de Sud vara şi în Nord şi Est iarna, potrivit celor circa o sută de simulări desfăşurate de trei ani în cadrul proiectului Euro-Cordex, scrie Mediafax.

Studiul, desfăşurat în paralel de 27 de institute de cercetări, confirmă proiecţiile formulate în cel mai recent raport al Grupului de experţi interguvernamental asupra evoluţiei climei (Giec), aducîndu-le "la scara impactului schimbărilor climatice şi a măsurilor de adaptare ce pot fi luate de oficiali politici şi din industrie", a declarat pentru France Presse Robert Vautard, specialist în simulări climatice la Centrul naţional francez pentru cercetări ştiinţifice (CNRS).

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 06 decembrie 2013 16:51
Vizualizări: 2068

Citiţi de asemenea

Un bărbat din SUA, a chemat dezinsecția. El era îngrijorat  de zgomotele ciudate care veneau din pereți. Credea că ...
706
Talentul rar al fetei a atras atenția oamenilor de știință, muzicienilor și jurnaliștilor...
677
Așa se numește fenomenul în care fulgerul se formează într-un nor de cenușă care se ridică din gura unui vulcan în timpu...
1226
Să ne amintim cum a fost atunci, cînd natura ne-a arătat măreția sa, în proiectul foto al lui Maxim Ciumaș....
350