ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Scoţia intenţionează, pînă în 2020, să devină complet verde
Pînă cînd la noi în ţară, cineva încă se agaţă de conducta de petrol şi de gaze, Europa intenţionează să treacă la sursele de energie alternative. 

 

 

 

Încă în 2010 prim-ministrul Scotiei, Alex Salmond, a declarat că guvernul lui are de gînd să transfere întregul sector energetic al Regatului, la energie regenerabilă pînă în 2025. Oamenii politici scoţieni au bucurat publicul din Scoţia cu o declaraţie şi mai ambiţioasă, în care au vorbit despre reducerea acestei perioade cu 5 ani. Deci, Scoţia va încerca să reformeze complexul energetic, făcîndu-l complet verde pînă în 2020.

Cea mai mare parte de energie electrică, va fi produsă de fermele eoliene, atît terestre, cît şi maritime. În Scoţia, funcţionează folosind puterea valurilor şi a mareelor, centralele electrice mici, dar nu mai puţin promiţătoare, care de asemenea, vor da obolul. În total la acest moment, Regatul are un complex energetic verde alcătuit din 7 gigawaţi şi planifică să-l extindă rapid. În ciuda comentariilor caustice ale scepticilor, pînă la sfîrşitul anului 2011 totul a mers conform planului, mai mult ca atît, pînă acum, de asemenea, sunt înregistrate progrese.

2011 a fost un an foarte important pentru companiile energetice din Scoţia. Potrivit Departamentului de Energie şi a schimbărilor climatice, tehnologiile verzi au primit în ultimul an, infuzii semnificative de investiţii în valoare de 750 milioane de lire sterline. În prezent, în Scoţia, sunt aplicate proiecte energetice alternative, de o capacitate totală de 7 GW, în plus, capacitatea totală a proiectelor aflate în curs de construcţie sau de dezvoltare, constituie 17 GW. După cum spun oficialii, peste 2-3 ani, Regatul, intenţionează să realizeze un obiectiv intermediar privind producerea a 31% de energie din surse regenerabile.

În 2012, guvernul scoţian intenţionează să consolideze în continuare tendinţa planificată, în special, după Summit-ul "Viitorul energetic al lumii", Salmond a anunţat colaborarea cu companiile energetice din Emiratele Arabe Unite şi Abu Dhabi. Guvernele intenţionează să pună în comun resursele şi tehnologiile, pentru a accelera dezvoltarea energiei alternative. Accentul se va concentra pe morile de vînt terestre şi tehnologiile pentru sechestrarea carbonului.
Scoţia, intenţionează să devină complet "verde" pînă în 2020

 

Шотландия планирует полностью  

 

"Costul lucrărilor în sectorul energiei eoliene terestre ar trebui să fie redus cu 20%, ca aceste surse de energie să devină competitive", - a declarat prim-ministrul, la o conferinţă de presă. Guvernului scoţian vede una din principalele priorităţi în creşterea eficienţei infrastructurii în complexul energetic regenerabil şi căutarea metodelor mai ieftine de transmitere a energiei la distanţe mari. Salmond, a subliniat în mod repetat nevoia de a crea un beneficiu comercial în domeniul energiei alternative, pentru a putea scala creşterea ei.

"Este un avantaj adevărat, că tehnologiile se dezvoltă prin eforturile comune de mai multe ţări", - a declarat primul-ministru - "În rezultat, putem arăta lumii că introducerea pe scară largă a tehnologiilor alternative este o realitate".

Salmond, şi-a exprimat încrederea în dezvoltarea surselor de energie regenerabile în propria ţară, precum şi în viitorul flux de investiţii în acest sector. Prim-ministrul a negat, de asemenea, convingerea larg răspîndită, că planurile verzi ale Scoţiei, sunt politice în sensul poziţionării independenţei ţării în cadrul Regatului Unit. Oricum ar fi, planurile guvernului sunt într-adevăr foarte promiţătoare.

Scoţia, are de gînd să ocupe o poziţie de lider în domeniul surselor marine de energie regenerabilă (complexul mareelor va fi extins pînă la 2 GW). Aceste ambiţii pot fi cu adevărat perspicace. În ceea ce priveşte energia eoliană a regatului, experţii estimează că sectorul ar putea dezvolta un complex industrial de 30 miliarde de lire sterline, deja în 2020.

 

Autor: Irina Kovaleva

 

 

Sursa: eco-domishko.blogspot.com

 

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 18 august 2012 11:04
Vizualizări: 2061

Citiţi de asemenea

În iunie 2020, în Naryan-Mar din permafrost s-a dezghețat o corabie antică cu o lungime de aproximativ 10 m. Despre fapt...
293
„Viorica-Cosmetic” lansează în premieră pentru Moldova produse cosmetice inovatoare cu unt de canabis, care promit un ef...
349
Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu păduril...
385