ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Secretele ceramicii Römertopf
 

 

După cum știți, tot ce-i nou e vechiul bine uitat. Nu a trecut mult timp din vremea cînd oamenii nu-şi puteau imagina altă veselă decît cea de lut: ea se potrivea perfect cu soba rusească, păstra apa rece, iar laptele proaspăt. Astăzi, cînd omul a îndrăznit să profaneze bucătăria cu silicon, teflon şi plastic, obiectele de ceramică sunt considerate un lux: doar rezidenţii zonelor îndepărtate, posedă măiestria artizanatului de ceramica și … acele puține firme care au investit capitalul lor în mărfuri ecologice.

 

Campania Römertopf şi-a anunțat apariţia pentru prima dată în 1967: numele companiei vorbește despre o legătură ideologică cu tehnologia romană de fabricare a ghivecelor din lut. Materialul natural însuşi vorbește despre securitatea veselei pentru sănătate, dimpotrivă, lutul poarta o anumita energie (ca şi orice alt mineral.) Marfa de marca Römertopf, este produsă din materie primă autohtonă și pe bună dreptate, poartă marcajul "Hergestellt in Deutschland" (în mod tradițional, acest lucru vorbește de înalta calitate). Aceste produse nu sunt doar de o frumusețe naturală şi modestă a lutului neacoperit cu glazură, dar au şi un design neobișnuit.

 

Секреты глиняной посуды Römertopf 

 

Putem spune multe despre avantajele veselei din ceramică: acest material acumulează căldura și o întoarce încet, astfel încît alimentele nu se coc, ci se înăbuşe în sucul propriu. Acest lucru este facilitat şi de altă caracteristică a lutului natural: datorită structurii microporoase, în timpul încălzirii vesela absoarbe uşor şi reţine vaporii de apă, emanaţi de produsele preparate şi nu le permite să se usuce, eliberînd ulterior apa. Toate acestea vă permit să gătiţi mîncare fără ulei sau apă, în cuptorul de orice tip.

 

Секреты глиняной посуды Römertopf 

 

Firește că o astfel de mîncare nu este doar dietetică și sănătoasă - aroma şi gustul ei nu pot fi comparate cu alimentele preparate într-un alt mod. Deoarece mineralele și alte substanțe utile nu se dizolva în supă, ca şi în timpul fierberii, alimentele preparate în ceramică au un gust natural bogat, puteţi găti legume magnifice,budinci, carne, pește, sosuri și deserturi. În plus, această metodă blîndă de tratament termic, păstrează o mare parte din vitamine!

 

Секреты глиняной посуды Römertopf 

 

Cît privește îngrijirea veselei Römertopf, nu este un lucru complicat: cuzinetul interior din sticlă termorezistentă poate fi spălat în mașina de spălat vase, iar baza de lut se înmoaie timp de 10 minute în apă rece și apoi se usucă. Trebuie să spunem că nemţii ingenioşi au mers mai departe de oalele tradiționale - ei produc un arsenal de ajutoare suplimentare pentru bucătărie.

 

Секреты глиняной посуды Römertopf 

 

De exemplu, coşuleţul pentru pîine din lut original: la fel ca şi oala, el absoarbe excesul de umezeală, prevenind formarea mucegaiului, apoi treptat, o întoarce, păstrînd pîinea, cumpărată la magazin sau coaptă la domiciliu, moale. Păstrarea pîinii în saci de plastic nu este ecologică şi nu îndeplineşte prima sarcină, iar într-un coşuleţ de pîine tradiţional, aerul circulă prea repede și pîinea se usucă foarte repede. Puteți încerca în continuare să țineţi pîinea în frigider, însă acest lucru nu vă va salva de polietilena omniprezentă ...

 

Секреты глиняной посуды Römertopf 

 

Un vas amuzant în formă de arici, a fost creat special pentru creşterea semințelor de creson, muştar, rucola și a semințelor de in, ca să aveţi întotdeauna ierburi proaspete la îndemână. Aceste plante sunt simple pentru îngrijire, însă obiectul de lut neobişnuit este dotat de o instrucţiune pentru persoanele neiniţiate. În general, un muchi de iarbă este un element obligatoriu în interiorul modern, așa că Guten Tag, ariciul!

 

Секреты глиняной посуды Römertopf 

 

Din timpul înfiinţării, Römertopf a produs peste 25 de milioane de obiecte de ceramică cu care mai multe generații pregătesc bucate simple și sănătoase. La dorinţă, fiecare dintre noi poate găsi o alternativă la castroane şi tigăi, vizitînd iarmarocul obiectelor de artizanat sau găsind un bun meşter olar. La urma urmei, nimic ce e bun nu ar trebui să fie uitat, nu-i așa?

 

 

Sursa: facepla.net

 

Miercuri, 19 septembrie 2012
Vizualizări: 5606

Citiţi de asemenea

  Experiența unică a unui fermier care își asigură familia și cîștigă din doar 60 de ari de teren...   ...
104
1. pH echilibratLămîia în sine conține acizi, dar de îndată ce începe să fie absorbită în organism, ea începe să se tran...
185
Curățiți 300-400 de grame de usturoi, dați-l prin mașina de tocat carne, puneți-l într-un borcan de litru și umpleți-l c...
212
Degradarea clădirilor istorice din capitală este o consecință a proastei conduceri a statului și a orașului din cei 30 d...
85