ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Secretele utilizării mulciului în grădină

Mulciul este o metodă genială de protecție a culturilor de grădină de buruieni și secetă. Aceasta este folosită tot mai mult de către grădinari și livădari în propriile gospodării. Este un remediu universal pentru toate tipurile de sol, dar există și nuanțe.

Vedeți mai jos niște recomandări pentru utilizarea mulciului.

În primul rînd, după plantarea răsadului sau semințelor nu vă grăbiți să aplicați mulcirea, pentru că s-ar putea ca solul să nu fie suficient de cald, iar sub stratul de paie va fi destul re răcoare și plantele vor crește mai greu.

În al doilea rînd, cînd sînt sădite plantele, clima este destul de variabilă. Totodată, astfel pot fi atrași foarte mulți melci, care ar aduce un prejudiciu enorm pentru vă vor mînca plantațiile. Fiți atenți și gîndiți-vă bine. Din aceeași cauză nu trebuie să aplicați mulci pe cărări.

În al treilea rînd, nu folosiți mulciul care nu l-ați testat vreodată, chiar dacă ați citit undeva despre asta. Aruncați-l pe o parcelă pentru a testa și vedea cum funcționează. Mai ales aceasta se referă la cojile de nuci, așchii, rășini de diferite tipuri etc. E clar că paiele și fînul de calitate înaltă vor fi mai potrivite.

În al patrulea rînd, înșirați un strat de mulci astfel, încît ploaia să poată uda plantele. Au fost cîteva experimente, cînd am pus un strat mai mare, pentru ca ploaia să nu pătrundă la plante și ca acestea să se alimenteze cu umezeala și răcoarea din sol. Culturile nu erau udate și creșteau încet. Iar în lipsa ploilor, solul se usca.

În al cincilea rînd, încercați să urmăriți cu regularitate nivelul mulciului și în caz de necesitate puteți adăuga pe parcursul sezonului.

În al șaselea rînd, mai bine nu acoperiți solul unde sînt multe buruieni, deoarece acest sector nu-l veți putea curăța decît cu mîinile. Sub mulci crește foarte bine volbura, de aceea gîndiți-vă cînd, unde și cît.

Citiţi de asemenea

În 2007 am cumpărat teren extravilan. Am decis să nu cumpărăm un vagon de construcție, ci să construim o casă de vară ...
437
Potrivit cercetătorilor, ea este mult mai veche decît piramidele egiptene. De asemenea, oamenii de știință au aflat ...
443
El a căzut la fund, pierzînd totul în viață...Nu și-a pierdut doar sufletul și dragostea pentru muzică......
629
Insula plutitoare din Argentina este un fenomen natural unic care a provocat o mulțime de controverse. Experții nu pot g...
317