ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Selectarea o locaţie pentru construirea de caseAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Selectarea o locaţie pentru construirea de case

Din cele mai vechi timpuri, a devenit obiceiul de a-şi alege un loc pentru a construi o casa mai aproape de apă şi pădure, dar că acesta a fost deschis de vânt, bun pentru agricultura, precum şi pentru clasele, cum ar fi de pescuit şi vânătoare.

Casa este atât de încadrându-se în natură, care părea un produs natural al ei, atât dizolvat în ea şi să crească de la ea. Acesta ar trebui să înveţe de la stramosii înţelepciunea noastră în a alege un site pentru fiecare clădire şi arta de a se asociate cu mediul natural, ca rezultat, uneori, imposibil de imaginat acest domeniu fără o biserică de lumină ", laborors-moară de vânt, dulce, cald, cabana confortabila.

Preferinţa a fost dat la acest locuri pitoresti. Temple, biserici, capele situate în cele mai evidente si "Red" (frumos) locul: pe dealuri, malurile abrupte ale râurilor şi lacurilor. Ar trebui remarcat, la sol, în orice moment tratate cu grijă, respect şi veneraţie.

soluţie constructivă, uneori, influenţat şi caracteristici ale peisajului, şi locul Pe de construcţie a fost de a fi fericit. Prin urmare, casa a încercat să pună la faţa locului, unde a mers la culcare în mod normal să se odihnească vitele lor, sau, să zicem, furnici de trai. În nici un caz nu ar putea construi o casa pe vechiul drum sau la locul unde fiară ridicat vitele.

Oamenii nu a încercat să folosească pentru a construi o casa unde un drum, deoarece oamenii credeau că pot lua casa de prosperitate, de sănătate, şi pentru el, şi de viaţă. Abuzat de construcţie a fost un loc unde anterior, există o saună, deoarece Bannick (spirit saună) era ostil şi ar putea provoca o mulţime de adversitate ca o casă, şi membri ai familiei.

Nu sunt apte pentru locuinţă zona controversate, deoarece a crezut că în această casă până la sfârşitul vieţii nu te temi, du-te certuri, litigii si alte probleme de zi cu zi.

A fost considerat un semn rău şi că, dacă construcţia terenului găsite oase umane, au rămas fără înmormântare. Nemilos gândit locul unde se afla o fosta casa si a fost ars de fulgere, sau de stânga din cauza bolii, inundaţii şi alte dezastre.

În cazul în care o dată mânia lui Dumnezeu, am crezut ca om, sau un caz de accident, totul ar putea întâmpla din nou. Având în vedere că durata de viaţă a unui sat de start, nu atât de mult timp din cauza expunerii la soare, vânt, temperatură, zăpadă şi ploaie, în apele subterane, om încercat, folosind riturile, semnele magice, este protejat de îmbătrânirea prematură.

case Insemnare a avut loc în luna (prin creşterea o lună). Chiar şi cu fila la domiciliu, de stabilire primul nivel, acesta sa axat pe patru laturi ale lumii. , În conformitate cu părţile lumina de gândire şi cele patru anotimpuri: est - de primăvară, la vest - toamna, sud - vara, nord - iarna.

Construirea casei a fost dublată de crearea lumii, prin urmare, aşa cum am spus mai devreme, în centrul de proprietarul casei săpat copac simbolizează centrul, axa din lume, situat acolo până la ter, apoi, când au început să acopere acoperiş.

În diferite provincii au propriile lor norme de marcaje la domiciliu. De exemplu, în Kiev, Minsk, Mogilev, provincii Poltava după loc au fost marcate pentru casa viitor, a pus coroană de flori în primul rând, săpat gropi de posturi, activitatea suspendată. Acest lucru sa datorat, în scopul de a şti cât de fericit acest loc. În groapă săpată, proprietarul turnat secară şi le-a pus pe noapte pentru "tselushke" pâine şi un pahar de apă. Este considerat de bun augur, în cazul în care pâine şi apă în dimineaţa a rămas neatins.

Din Belarus, în construirea de case de fiul proprietarului a fost de a consacra primul motiv, şi anume locul în care construcţia de case anticipate. În acest scop, terenul grafic piata ca marime, fiind aproape de casa, apoi împărţite în patru părţi. După aceea, deja proprietarul casei de viitor a fost merge pe toate cele patru laturi, şi a adus o piatră mare cu patru domenii. În credinţele păgâne a lui Dumnezeu "Perun" (furtuna, nori de ploaie, tunete - fulgere) trimis fulgerul, care a transformat în pietre. Aceste pietre sunt considerate sacre. Astfel, pietre având în centrul fiecărui pătrat, proprietarul, aşa cum au fost consacrate terenuri pentru a construi case.

Noi, în regiunea Belgorod, în secţiile de case noi puse pe coroana primul dintr-o cruce de mici dimensiuni. Şi sub svolok primul pui prea crucea şi prima noapte şi a pus un pahar cu sare şi a pus o bucată de pâine, în scopul de a domoli pe spiriduş. Noi credem că cititorul va fi interesat de a învăţa despre importanţa nunta prima dată când de stabilire a casei. Faptul că ideea unui cerc pătruns aproape toate viaţa umană, de la naştere până la moarte. Aceasta a fost tradusă şi tot felul de artă populară (ornamente, haine: un gât, mâneci şi tiv fund, articole de uz casnic, unelte, etc.) Această idee Acelaşi lucru este, de asemenea, încorporată în coroana.

Când marcaţi de start viitor un important punct considerat locaţia şi desemnarea faţă de foc (rosu) colţ. Nu păgânii au început construirea de case cu colţul din faţă al ritului consacrare de sacrificiu de un cocoş, care simbolizează focul şi este o zeitate preferat - deţinătorul vatra - vatra.

Un cunoscator al culturii antice, AN Afanas'ev scrie pe acest subiect: "... era necesar ca forţă de protecţie ... sa mutat la loc nou ales, a continuat în copiii săi, nepoţii şi aşa mai departe. Moartea sa a fost predeterminată de naştere şi a naşterii cu moartea (prin punctele de vedere ale vechi slave), cu alte cuvinte - un fel de alternanţă de un fenomen cu o alta care a avut loc la domiciliu. O astfel de vârtej fără sfârşit al vieţii purtau reflectate în simbolismul cercului. Ştim din sursele existente, de asemenea, că omul a încercat să se apere, familia lui, genul de tot răul, toate spiritele rele prin semne, amulete. Ideea de cerc, în sensul de cerc a fost încorporate în coroana (sub formă de cerc), la domiciliu. Prin urmare, valoarea simbolică a unui patrulater, care se obţine prin jurnalele de stabilire asociate cu termenii de sensul de "gard" să încercuiască ".

Sursa: Botova SI, Pristavkin TA, AV Ryabchikov, frumusete-a făcut Omul a terenului Belgorod, partea 1, Belgorod, 2000

Citiţi de asemenea

Clădirile reprezintă un segment esențial al politicii la nivel european privind eficiența energetică. În Republica Moldo...
37
Ai fost hipnotizat încă din copilărie că ascultarea propriei voci este schizofrenie. Iar să asculți profesoara care l-a ...
161
Cîteva locuri confortabile în pădure, care cu siguranță nu vor dezamăgi:- glamping "Лес", satul Civijepse, Ținutul Krasn...
414
Apa este folosită peste tot – în consumul personal al oamenilor, nevoile urbane, în producerea energiei, în industrie. C...
546