ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Semănăm cu ajutorul benzilor de hârtie (+Video)
 

Vreau să vă povestesc despre modul de a economisi timpul primăverii și de a face semănatul acum. Este vorba despre semănatul pe benzile de hârtie.

Semănatul pe hârtie se potrivește pentru acele culturi, ale căror semințe sunt foarte mici, spre exemplu de morcovi și pătrunjel. Când semănăm direct pe parcele e greu de găsit cantitatea potrivită a semințelor mici. Distribuirea semințelor în brazde ocupă o mulțime de timp prețios de primăvară. Dacă semănăm prea des, în vară ne va lua mult timp și efort să rărim plantele, iar rădăcinile plantelor vor fi strâns legate, și asta înseamnă că atunci când rupem o plantă vom deteriora și cea vecină. Iar dacă vom semăna morcovii așa cum se cuvine, peste 5 cm, răsadurile vor fi prea rare.

Pentru semănare avem nevoie de hârtie igienică și semințe. Rola de hârtie se taie pe lungime în 3 benzi cu o lățime de 3 cm și o lungime de 1 m. De asemenea, trebuie să pregătim o pastă cleioasă pentru a lipi semințele pe hârtie.

Rețeta cleiului.

1) Se amestecă un pahar de făină de grâu cu un pahar de apă.
2) Apoi adăugăm la amestec încă 2 căni de apă și îl amestecăm din nou pentru a evita formarea nodulilor.
3) Punem amestecul pe foc și îl aducem până la fierbere, amestecând constant.
4) Răcim și utilizăm amestecul, dar nu-l păstrăm!

Cu o perie ungem banda cu cleiul obținut. Apoi, la o distanță de 1,5 cm punem semințele, apoi le adâncim cu un bețișor, astfel încât acestea să fie învăluite de clei. Banda se usucă; după uscare scriem pe dânsa denumirea soiului și strângem banda până de plantările de primăvară.

În vară ne va rămâne doar să rărim morcovul peste 1-2 plante pentru mesele de vară, lăsând distanța de 4-5 cm între plantele rămase.

 


ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 11 martie 2015 16:15
Vizualizări: 7696

Citiţi de asemenea

Ești sigur că vei primi ajutor la timp? Dezastrele climatice au loc din ce în ce mai des, dar nimănui nu-i pasă de oamen...
322
  Agricultura arabilă în zilele noastre cedează agriculturii organice. Dar problema constă în faptul că sunt f...
9472
Orașul Strășeni este unul din municipiile din țară care se confruntă cu lipsa unei stații de epurare.Potrivit Fundației ...
499
Uneori, în loc de îngrășăminte și pesticide, puteți folosi cele mai obișnuite produse, cum ar fi sarea, zahărul, ustur...
10007