ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Semănăm cu ajutorul benzilor de hârtie (+Video)
 

Vreau să vă povestesc despre modul de a economisi timpul primăverii și de a face semănatul acum. Este vorba despre semănatul pe benzile de hârtie.

Semănatul pe hârtie se potrivește pentru acele culturi, ale căror semințe sunt foarte mici, spre exemplu de morcovi și pătrunjel. Când semănăm direct pe parcele e greu de găsit cantitatea potrivită a semințelor mici. Distribuirea semințelor în brazde ocupă o mulțime de timp prețios de primăvară. Dacă semănăm prea des, în vară ne va lua mult timp și efort să rărim plantele, iar rădăcinile plantelor vor fi strâns legate, și asta înseamnă că atunci când rupem o plantă vom deteriora și cea vecină. Iar dacă vom semăna morcovii așa cum se cuvine, peste 5 cm, răsadurile vor fi prea rare.

Pentru semănare avem nevoie de hârtie igienică și semințe. Rola de hârtie se taie pe lungime în 3 benzi cu o lățime de 3 cm și o lungime de 1 m. De asemenea, trebuie să pregătim o pastă cleioasă pentru a lipi semințele pe hârtie.

Rețeta cleiului.

1) Se amestecă un pahar de făină de grâu cu un pahar de apă.
2) Apoi adăugăm la amestec încă 2 căni de apă și îl amestecăm din nou pentru a evita formarea nodulilor.
3) Punem amestecul pe foc și îl aducem până la fierbere, amestecând constant.
4) Răcim și utilizăm amestecul, dar nu-l păstrăm!

Cu o perie ungem banda cu cleiul obținut. Apoi, la o distanță de 1,5 cm punem semințele, apoi le adâncim cu un bețișor, astfel încât acestea să fie învăluite de clei. Banda se usucă; după uscare scriem pe dânsa denumirea soiului și strângem banda până de plantările de primăvară.

În vară ne va rămâne doar să rărim morcovul peste 1-2 plante pentru mesele de vară, lăsând distanța de 4-5 cm între plantele rămase.

 


ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 11 martie 2015 16:15
Vizualizări: 8215

Citiţi de asemenea

Fundația ECODAVA a depistat o gunoiște neautorizată în raionul Stășeni, satul Pănășești, în preajma iazurilor din locali...
40
Fundația ECODAVA s-a alăturat la o nouă acțiune ecologică desfășurată în capitală de Pretura Sectorului Centru. Astfel, ...
49
Potrivit oamenilor de știință, vîntul a suflat dintr-o anumită direcție specială, a îndepărtat o parte din stîncă, iar r...
552