ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Semințele de floarea soarelui: foloase și daune 


 

 

Puţini sînt cei care nu mănîncă seminţe! Aproape că e imposibil să te uiţi la un meci sau la un film fără să spargi o pungă de “bomboane agricole”, îndeosebi de floarea-soarelui, bine prăjite şi cu multă sare. Însă, din cauza consumului excesiv de seminţe, e vai şi amar de sănătatea noastră, avertizează medicii, scrie www.healthnews.com.

 

În primul rînd, medicii recomandă celor care vor să piardă în greutate, să nu consume semințe în cantități mari. 100 de grame de semințe conțin 520 kcal.

În al doilea rînd, elementele nutritive conținute în semințe, se distrug la prăjire.

În al treilea rînd, semințele nu sînt recomandate celor care au probleme cu coardele vocale și plămînii.

Și, în sfîrșit, ele dăunează sănătății dinților. De asemenea, oamenii de știință au descoperit recent că aceste cereale aparent inofensive contribuie la distrugerea sistemului nervos și cresc riscul bolilor de rinichi.

Cu toate acestea, semințele aduc nu numai daune. Consumul lor în cantități moderare are un impact pozitiv asupra organismului. Acest produs este bogat în grăsimi vegetale și vitamine liposolubile - A, D, și E, care sînt indispensabile pentru derularea normală a anumitor procese din organism.

Acizii grași polinesaturați ajută la reducerea nivelului colesterolului din sînge și, cel mai important, încetinesc procesul de îmbătrînire.

Semințele de floarea soarelui contribuie la consolidarea părului și unghiilor. Zinc, iod, fluor și calciu - toate acestea se conțin într-o sămînță mică.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 14 septembrie 2012 9:31
Vizualizări: 3532

Citiţi de asemenea

Urzica conține o cantitate foarte mare de tot felul de substanțe utile. Vitamine: acid ascorbic, vitaminele din grupa ...
155
Cînd o persoană stă cu picioarele goale pe pămîntul viu, este la fel ca o mamă care-și ține copilul în brațe. Energiile ...
145
Se spune că știința descoperă legi deja existente în univers. Iar asta înseamnă că vindecarea unei persoane prin conșt...
3049
Agenția pentru Eficiență Energetică și Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO), anunță lansa...
516