ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Semințele de dovleac împotriva paraziților

Paraziții afectează 30% din populația planetei. Oxiurile, limbricii și teniile, deseori invadează tractul digestiv slab. Astăzi puteți găsi în orice farmacie preparate împotriva paraziților. Însă ele nu pot fi numite total inofensive. Prezența paraziților se atestă prin analizele sîngelui în laborator, însă chiar și fără analize speciale, boala poate fi depistată după unele semne.

Atenție! Următoarele simptome pot indica asupra prezenței paraziților:

1. Slăbiciune generală

2. Epuizare,

3. Apetit exagerat,

4. Pete albe pe față de dimensiunea unei monede,

5. Mîncărimi anale (mai ales noaptea),

6. Constipații sau diaree,

7. Pofrat de bomboane, pește uscat, orez crud, cărbune de lemn și bucate prăjite.

8. reacții alergice la unele produse.

Dar este și o noutate bună. În medicina chineză pentru lupta cu paraziții se folosesc semințele de dovleac. Cercetările științifice au confirmat că acest produs cu un gust amărui, poate elimina teniile și alți paraziți, ce se transmit de la animale. Semințele de dovleac se beau cu ceai tare pentru un efect curativ mai puternic.

Metodele de administrare a semințelor de dovleac

Semințele de dovleac, în afară de proprietățile antiparazitare, au un efect hrănitor pentru organismul omului: sînt bogate în zinc și acizi omega-3. Eficiența împotriva paraziților o conferă dozele mari de proteină cucurbitină, ce paralizează viermii și aceștia nu se pot fixa pe pereții intestinului în timpul defecației.

În calitate de remediu antiparazitar semințele de dovleac pot fi consumate:

1. Crude,

2. Uscate (trebuie să se usuce în mod natural, la aer)

3. Prăjite (în ulei de măsline, puțin sărate)

4. Coapte (la 200 de grade în rolă, se țin aproximativ 20 de minute),

5. Sub formă de ceai (se fierb 2 linguri de semințe de dovleac în 3 căni cu apă, se infuzează 30 de minute), puteți adăuga puțin zahăr pentru gust.

În unele cazuri pentru sporirea efectului antiparazitar, semințele de dovleac se administrează împreună cu ulei de ricin – cunoscut drept remediu laxativ. Combinația acestor produse va permite evacuarea din organism a unei cantități mari de paraziți într-o perioadă scurtă. un alt remediu natural împotriva paraziților de la Hipocrate este coaja de rodie uscată, mai exact, decoctul din ea.

Rețeta remediului antiparazitar

Amestecați 200 g de semințe crude cu lapte în blender. Faceți un terci și mîncați-l la dejun. Aproape peste o oră, beți 1 pahar cu apă. După o oră, beți apă cît doriți. Peste 2-5 ore de la începutul procedurii, beți ulei de ricin în doze ce corespunde efectului laxativ (citiți în instrucțiune).

Dar țineți cont- efectul maxim în lupta cu paraziții cu ajutorul semințelor de dovleac se atinge, dacă este vorba de tenii. Alte tipuri de paraziți pot fi mai rezistenți la remediile naturale. Miezul dovleacului la fel are proprietăți antiparazitare, deși într-o măsură mai mică decît semințele.

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
150
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
135
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
172
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
511