ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

SENZAŢIONAL! Tăblițele de la Iași ar putea rescrie ISTORIA omenirii 


 

 

Un arheolog din Iași a făcut, în urmă cu cîteva zile, o descoperire neașteptată, care ar putea să fie de foarte mare importanță pentru istoria întregii lumi.

 

Profesorul Mihai Gabriel Vasilencu a găsit în localitatea Hăndrești, comuna Oțeleni, mai multe tăblițe de piatră, cu inscripții misterioase.

Arheologul susține că acestea seamănă cu scrierea geților și par similare celor găsite în localitatea Tărtăria, care au o vechime de peste 5.500 de ani, informează protv.ro.

Specialiștii au început deja să analizeze aceste tăblițe, pentru a stabili vechimea lor și alfabetul care a fost folosit.

Alături de acestea se aflau și cîteva unelte din silex, care nu sînt de proveniență autohtonă.

Potrivit istoricilor, în zona Hăndrești exista, în urmă cu mii de ani, un important drum comercial, care lega Moldova de Ucraina și Polonia.

Profesorul Mihai Vasilencu speră că analizele să demonstreze că aceste tăblițe sînt primele forme de scriere din istoria lumii.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Joi, 27 septembrie 2012
Vizualizări: 2441

Citiţi de asemenea

Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
41
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
39
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
62
Ce-i unește pe Arnold Schwarzenegger, Jennifer Aniston, Chris Evans, Charlize Theron și alți actori?Toți au luat cîte un...
151