ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

SENZAŢIONAL! Tăblițele de la Iași ar putea rescrie ISTORIA omenirii 


 

 

Un arheolog din Iași a făcut, în urmă cu cîteva zile, o descoperire neașteptată, care ar putea să fie de foarte mare importanță pentru istoria întregii lumi.

 

Profesorul Mihai Gabriel Vasilencu a găsit în localitatea Hăndrești, comuna Oțeleni, mai multe tăblițe de piatră, cu inscripții misterioase.

Arheologul susține că acestea seamănă cu scrierea geților și par similare celor găsite în localitatea Tărtăria, care au o vechime de peste 5.500 de ani, informează protv.ro.

Specialiștii au început deja să analizeze aceste tăblițe, pentru a stabili vechimea lor și alfabetul care a fost folosit.

Alături de acestea se aflau și cîteva unelte din silex, care nu sînt de proveniență autohtonă.

Potrivit istoricilor, în zona Hăndrești exista, în urmă cu mii de ani, un important drum comercial, care lega Moldova de Ucraina și Polonia.

Profesorul Mihai Vasilencu speră că analizele să demonstreze că aceste tăblițe sînt primele forme de scriere din istoria lumii.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 27 septembrie 2012 9:28
Vizualizări: 2836

Citiţi de asemenea

Un copac frumos banyan pe plaja Waikiki, Hawaii...
18
Nu există oameni care nu au nimic bun în ei, la fel cum nu există oameni absolut răi. În fiecare suflet există și bune ș...
52
Lansarea incitantă a Inițiativei pentru antreprenoriatul feminin la începutul lunii octombrie a oferit femeilor o ocazie...
64
Doar că majoritatea oamenilor nu știu despre acest lucru, motiv pentru care apar toate nenorocirile lor. Și primul mirac...
55