ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

SENZAŢIONAL! Tăblițele de la Iași ar putea rescrie ISTORIA omenirii 


 

 

Un arheolog din Iași a făcut, în urmă cu cîteva zile, o descoperire neașteptată, care ar putea să fie de foarte mare importanță pentru istoria întregii lumi.

 

Profesorul Mihai Gabriel Vasilencu a găsit în localitatea Hăndrești, comuna Oțeleni, mai multe tăblițe de piatră, cu inscripții misterioase.

Arheologul susține că acestea seamănă cu scrierea geților și par similare celor găsite în localitatea Tărtăria, care au o vechime de peste 5.500 de ani, informează protv.ro.

Specialiștii au început deja să analizeze aceste tăblițe, pentru a stabili vechimea lor și alfabetul care a fost folosit.

Alături de acestea se aflau și cîteva unelte din silex, care nu sînt de proveniență autohtonă.

Potrivit istoricilor, în zona Hăndrești exista, în urmă cu mii de ani, un important drum comercial, care lega Moldova de Ucraina și Polonia.

Profesorul Mihai Vasilencu speră că analizele să demonstreze că aceste tăblițe sînt primele forme de scriere din istoria lumii.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Joi, 27 septembrie 2012
Vizualizări: 2387

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
66
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
373
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
511
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
380