ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Sfaturi pentru începători: cum alegem corect panourile solare? (+Video)




 

 

Indiferent de unde cumpărați panouri solare, ele pot costa de la cîteva sute pînă la cîteva mii de dolari. Există o serie de factori care ar trebui să fie luaţi în seamă cînd cumpărați panourile solare pentru instalaţia energetică ecologic curată. Nu vă bazați doar pe preț, atunci cînd vă decideți să obțineți această instalaţie; mai jos vă oferim cîteva sfaturi, cum să selectaţi panouri solare, potrivite doar pentru dvs.

 

Costul panoului este parțial definit de puterea lui (în wați), precum și de alți factori, cum ar fi dimensiunea fizică, calitatea materialelor, durabilitatea / longevitatea (termen de garanţie) şi diferite certificate de calitate.

Nu este înțelept să alegeţi panourile solare, ghidîndu-vă doar de preţul lor, deoarece acestea pot fi, de exemplu, prea voluminoase, fără certificate, care vă vor permite să primiţi subvenții din partea statului sau total nerentabile din cauza productivității scăzute.

 

 

 

 

3 niveluri de calitate a panoului solar

În afară de costul panoului solar ar trebui să luaţi în considerare un factor important, cum ar fi materialele din care acesta este făcut, precum și tehnologia de asamblare. Ne-am decis să împărţim toate panourile solare, produse în lume, în trei nivele de calitate. Primul nivel cuprinde doar 2% dintre producătorii panourilor fotovoltaice. Procesul de fabricare este integrat pe verticală, ceea ce înseamnă că producătorul controlează fiecare etapă de producție. Aceste companii investesc masiv în cercetare și dezvoltare, utilizează mijloace avansate de automatizare a procesului de producție și sunt angajate în fabricarea panourilor solare cel puțin 5 ani.

 

Советы для начинающих: как правильно выбирать солнечные панели? 

 

Producătorii din primul nivel folosesc siliciu de cea mai înaltă calitate, care crește durata exploatării panourilor solare, precum și îmbunătățeşte calitatea funcțiilor lor. Acest grup include cele mai productive panouri solare. Respectiv, prețul corespunde calităţii.

Al doilea nivel sunt companiile care investesc mai puțin în cercetare și dezvoltare, utilizează în procesul de producție atît munca mecanizată, cît și manuală. De obicei, producătorii din acest grup au experiență în domeniu de la 2 pînă la 5 ani. Concluzie: opțiunea medie normală - panouri bune la preţuri bune.

90% dintre producătorii panourilor solare constituie al treilea nivel de calitate, cel mai scăzut. De obicei, aceste companii sunt implicate doar în asamblarea panourilor solare, nu produc propriile celule și nu investesc în cercetare și dezvoltare. În ele predomină munca manuală. Firește, prețul producţiei fabricate la întreprinderile din cadrul acestui grup este destul de redus, dar şi calitatea nu corespunde.

 

Devieri admise

Valoarea care stabilește excesul sau neatingerea puterii nominale a panoului solar. De exemplu, pe marca panoului poate fi declarată puterea de 200 de wați, dar în realitate, această valoare poate atinge doar 195 V din cauza problemelor cu controlul calității. Devierile pozitive admise arată că puterea reală poate chiar depăși 200 de wați în condițiile standarde de testare.

 

Coeficientul de temperatură

Acest indicator determină gradul de influență al căldurii și frigului asupra performanței de funcţionare a panoului solar. Performanţa este măsurată în procente pe un grad Celsius și ar trebui să tindă spre zero.

 

Durabilitate / Longevitate / Garanţie

Aceste indice sunt importante, deoarece demonstrează încrederea producătorului în produsele lui. Panourile solare de la producătorii cu renume vor avea o garanție de 25 de ani.

 

Mărimea și puterea

Puterea panoului solar va afecta în mod direct costul. Puterea afectează, de asemenea, dimensiunea fizică a panoului solar: un panou de 200 de waţi va fi mai mare decît cel de 100 de waţi. În afară de putere, dimensiunea fizică a panoului depinde de tipul celulelor solare, din care acesta a fost făcut.

 

Tipurile celulelor solare

Panourile solare monocristaline din siliciu sunt cel mai eficient tip de panouri existente, prin urmare, dimensiunea lor este mai mică. Dar, cum se obişnuieşte, prețul lor este cel mai mare.

Panourile policristaline (sau multicristaline) sunt alegerea cea mai frecventă în zilele noastre, deoarece acest tip de panouri oferă un echilibru excelent între performanță și cost. Îmbunătățirile recente în tehnologia acestui tip de module solare le-au apropiat de panourile monocristaline după eficienţă, rezistenţă şi dimensiune. Panourile policristaline sunt acceptate pe piața europeană ca un standard. Unul dintre cei mai importanţi producători de acest tip de module - REC.

În panourile amorfe (sau cu un film subțire) se utilizează cea mai mică cantitate de siliciu. Acest tip de panouri este unul dintre cele mai puțin productive, dar este foarte popular în țările CSI.

 

Concluzii

Deci, care momente ar trebui luate în seamă la alegerea panourilor solare? În primul rînd, aflaţi care materiale şi tehnologii sunt utilizate la fabricarea panourilor. În al doilea rînd, citiţi informaţiile și rezultatele testelor realizate în condiţii reale: cît de eficiente și tolerante la căldură sunt panourile selectate. În al treilea rînd, comparaţi condițiile de garanție ale panourilor solare pe care intenţionaţi să le procuraţi. Și în ultimul rînd, aflaţi cît mai multe despre producător.

 

Autor: Irina Kovaliova

 

 

Sursa: facepla.net

 

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 17 octombrie 2012 15:32
Vizualizări: 18108

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
152
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
259
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
388
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
455