Shadow Ebike — prima bicicletă electrică din lume cu o alimentare fără fir

/ Vizionări: 11480

Shadow Ebike - prima bicicletă electrică din lume cu o alimentare fără fir

Shadow Ebike: nu firelor! Cunoaşteţi situaţia când cablurile frânei şi ale  schimbătorului vitezei sunt depănate în jurul unui cadru de bicicletă? Dacă utilizaţi o bicicletă convenţională, atunci, desigur, veţi răspunde că, nu. Dar dacă sunteţi unul dintre proprietarii calului de fier electric cu două roţi, apoi, desigur, înţelegeţi ce înseamnă să vă confruntaţi cu dificultăţile similare. În ciuda faptului că unii producători încearcă să ascundă firele electrice în interiorul cadrului, totuşi acestea adesea ies afară. Ca şi în alte dispozitive electrice moderne, la Shadow Ebike această problemă a fost rezolvată cu ajutorul tehnologiei fără fir.

Compania canadiană Daymak Inc, creatorul Shadow Ebike, a numit creatura sa prima bicicletă electrică din lume cu un motor electric alimentat fără fire. Datorită utilizării spectrului de frecvenţe ISM de 2,4 GHz şi unui sistem special, care permite să se prevină orice interferenţă, nu există fire vizibile, provenind de la motor la baterie, controler de putere, sau alte dispozitive. Totul este controlat cu ajutorul controlerului „Daymak Drive”, prin intermediul tehnologiei fără fir.

 

Shadow Ebike - prima bicicletă electrică din lume cu o alimentare fără fir

Cabluri electrice, precum şi motorul, bateria şi un controler fără fir sunt plasate în roata din faţă, echipat cu un port USB, un port pentru încărcare şi un display cu LED-uri. Ultimul se încarcă de la acumulator, care în timpul mişcării este folosit ca un motor de putere, şi atunci când bicicleta se opreşte - pentru încărcarea altor dispozitive integrate. Acest lucru se datorează faptului că la Shadow Ebaik funcţionează un sistem de frânare regenerativă.

Shadow Ebike - prima bicicletă electrică din lume cu o alimentare fără fir

Totul este ascuns în roata din faţă

Shadow Ebike - prima bicicletă electrică din lume cu o alimentare fără fir

Bicicleta electrică — concept uimitor de la Yuji Fudzhimura
Bicicleta electrică — concept uimitor de la Yuji Fudzhimura

astfel încât atunci când bicicleta se opreşte, bateria poate taxa dispozitive încorporate

Pachetul include o capacitate a bateriei litiu-ion de 10 A • h şi 36V, care se încarcă în termen de 4-5 ore. Garanţia este de 750-800 de cicluri de încărcare. O taxă este suficientă pentru a depăşi distanţa de 20-25 km, în cazul dacă veţi folosi doar puterea motorului, şi circa 35-40 de kilometri prin folosirea pedalei de putere. În plus, cumpărătorul poate alege motorul electric cel mai potrivit pentru el: o capacitate de 250W sau de 350W.

În ciuda faptului că există o posibilitate teoretică de interferenţe de la alte dispozitive fără fir, sau chiar cineva poate cu o intenţie rea să distrugă sistemul de conducere, reprezentanţii Daymak asigură că toate componentele sistemului sunt adaptate exclusiv unul pentru altul, şi probabilitatea apariţiei oricărei interferenţe este mai puţină, decât unu la un miliard.

Shadow Ebike - prima bicicletă electrică din lume cu o alimentare fără fir

Shadow Ebaik: confort şi mediul prietenos

În plus, această tehnologie de asemenea, oferă o oportunitate de a actualiza Shadow Ebike în viitor pentru a-l face compatibil cu smartphone-uri şi chiar CP pentru o monitorizare de la distanta. Şi atunci el, probabil, va deveni prima  bicicletă electrică din lume cu un motor alimentat fără fir şi folosind o tehnologie Wi-Fi.

Costul  acestei minune tehnologice constituie 1999 dolari SUA.

 

 

 

Sursa: facepla.net cu link pe gizmag.com