ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Şcoala vegană din California

Această şcoală se află în California de Sud. Ea a fost deschisă de James Cameron, cunoscut prin filmele sale „Terminator!, „Titanic”, „Avatar” şi soţia lui, actriţa Suzy Amis.

Soţii a decenit vegani acum cîţiva ani, ei au doi copii, iar salvarea Planetei pentru viitorul lor, precum şi menţinerea sănătăţii constituie o prioritate pentru ambii părinţi.

Ei desfăşoară o activitatea educaţională majoră în favoarea trecerii societăţii la alimentaţia vegetală, iar unul dintre cele mai serioase proiecte este prima şcoală vegană din SUA.

În virtutea legislaţiei, adoptată de către govern în interesele industriilor zootehnice, şcoala de stat nu poate refuza lactatele şi alte produse animaliere, de aceea Suzy Amis cu ajutorul soţului său, a deschis proira şcoală, MUSE, care, initial, a fost concepută ca o şcoală cu orientare ecologică, iar în 2012, cînd soţii au devenit vegani după vizionarea “Forks and Knives”, ei au decis să transforme şcoala lor în 2015 într-o instituţie vegană.

MUSE are în statele sale un grădinar, care le ajută copiilor să crească fructe şi legume pentru masa lor. Pe teritoriul instituţiei sînt amenajate 28 de straturi cu ardei, roşii, verdeaţă şi flori. În prezent, 20% din alimente ajung pe masă din propria grădină, iar în viitor, această cifră ar putea ajunge pînă la 40-50%.

Schimbarea atitudinii societăţii faţă de alimentaţie este un proces foarte anevoios, însă actriţa şi mama Susy Adamis-Cameron nu se teme de greutăţi. Împreună cu sora ei, Rebecca, şi cu sprijinul soţului, ea se mişcă ferm în această direcţie. Susy discută cu părinţii copiilor, care îşi fac griji că excluderea cărnii de pui, de curcat şi a caşcavalului din meniul şcolii va sărăci meniul copiilor lor. Susan manifestă înţelegere faţă de părinţi, or, nou ni s-a transmis din generaţie în generaţie iedea că produsele animaliere sînt necesare pentru organismul omului, de aceea, ea organizează seminare atît pentru copii, cît şi pentru părinţi. În special, pentru părinţi, pentru că, recunoaşte Susan, copiii încă nu sînt prelucraţi de societate şi sînt gata să accepte ideea veganismului de la naştere. Cât priveşte şcoala, soţii Cameron îşi pun drept scop ca instituţia să devină autosuficientă, fără a fi nevoie de produse şi resurse energetice din exterior.

În afară de activitatea la şcoală, Susy Amis scrie cărţi privind trecerea la veganism pentru mame şi alte grupe sociale ale populaţiei. În opinia ei, renunţarea la produsele de orifine animalieră este cea mai eficientă contribuţie pe care o poate face fiecare de dragul viitorului copiilor şi al Planetei.

Această şcoală se află în California de Sud. Ea a fost deschisă de James Cameron, cunoscut prin filmele sale „Terminator!, „Titanic”, „Avatar” şi soţia lui, actriţa Suzy Amis.

Această şcoală se află în California de Sud. Ea a fost deschisă de James Cameron, cunoscut prin filmele sale „Terminator!, „Titanic”, „Avatar” şi soţia lui, actriţa Suzy Amis.

 

Sursa: greenkolibri.blogspot.ru

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
1032
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
374
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
483
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
397