Şi dacă aveţi un teren în pădure? Câteva sfaturi
Şi dacă aveţi un teren în pădure? Câteva sfaturi
Amenajarea teritoriului este o ocupaţie fascinantă şi foarte creativă. Este fabulos de interesant, în primul rând, să-vă realizaţi fanteziile pe hârtie, iar apoi să le transpuneţi în viaţă pe pământ. Şi dacă terenul este situat în pădure? Sunteţi dublu norocoşi: recrearea ecologică vă este asigurată şi e foarte interesant să vă ocupaţi de amenajarea teritoriului.
Când este vorba de zona forestieră, nu vă grăbiţi să distrugeţi totul până la temelie. Natura este un creator mare şi cel mai bun designer din lume. De asemenea, nu uitaţi că această bucată de pământ, este proprietatea dvs. doar din punct de vedere al legii, de fapt, veniţi într-o comunitate ecologica deja stabilită cu un mod de viaţă şi obiceiurile proprii. Oare nu este mai rezonabil să încercaţi să trăiţi în armonie şi pace cu toţi ceilalţi? O intervenţie prea puternică poate afecta întregul sistem biologic. Nu faceţi greşeli fatale şi urmăriţi următoarele sfaturi.
Orice amestec drastic în zona forestieră, fie că este vorba de drenaj sau de conducte subterane ,va duce inevitabil la schimbările ireversibile într-un spaţiu viu. De aceea mai bine gândiţi-vă o sută de ori, dacă doriţi într-adevăr să o faceţi. Dar în cazul în care aţi început acest lucru, atunci trebuie să aveţi grijă, în primul rând, de sistemul de rădăcini al copacilor maturi, acesta este deosebit de vulnerabil la schimbări măreţe, în special, când este vorba de drenaj sau modificarea nivelului solului. Dacă, totuşi, v-aţi decis să schimbaţi peisajul pe terenul dvs., este necesar ca solul în jurul copacilor maturi să rămână la acelaşi nivel. În caz contrar, dacă scoarţa copacilor va veni în contact cu solul sau invers, sistemul de rădăcini va rămâne gol, copacii în curând vor pieri. Pentru a evita acest lucru, în jurul trunchiului copacului se formează un fel de fântână . Dar, dacă copacii cresc aproape de casă, este mai bine să le defrişaţi: lucrările de construcţii vor deteriora, în mod inevitabil, rădăcinile şi copacii apoi pot să cadă chiar şi la un vânt uşor.
Din punct de vedere al designer-ului, mai bine aveţi încredere în gustul impecabil al naturii, şi numai cu un accent uşor subliniaţi unicitatea şi originalitatea ei. Nu transformaţi pădurea într-un teren din cadrul unei localităţi de elită! Trandafirii somptuoşi şi gazonul englez vor arăta foarte nelalocul lor pe un teren forestier. În plus, pur si simplu, nu veţi putea creşte un gazon ideal în pădure. Încercaţi să vedeţi nu numai ideea dvs., dar şi acele soluţii şi compoziţii originale şi nestandarte, pe care le oferă pădurea înseşi. Pentru cărări şi ornamente, mai bine să folosiţi materiale naturale - pietriş, plăci din piatră. Ar fi bine să plantaţi arbuşti şi flori, care nu vor părea ţipători pentru mediul înconjurător. Din flori vor fi potrivite, de exemplu, romaniţe, aquilegia, clopoţei,crini. Din arbuşti se contopesc cu natura, de exemplu, agrişa, păducelul, socul şi, poate, chiar liliacul.
Nu uitaţi de vecini - locuitorii pădurii care trăiesc alături de dvs. Ajutaţi-le (şi cel mai important lucru - nu le deranjaţi!). Dacă copacii suferă de dăunători – ajutaţi-le grijuliu să facă faţă acestui flagel. Si dacă aţi reuşi să deveniţi un prieten cu acest spaţiu, ci nu un invadator, atunci veţi avea cel mai frumos şi cel mai „prietenos”, teren din lume!
Sursa: ecofriendly.ru