ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Sistemele conceptuale de colectare a apei pluviale 

 

 

 

Apa de ploaie este o resursă accesibilă, care literalmente ne cade din cer în cap și deseori se duce în nicăieri. Însă umiditatea atmosferică în formă de precipitații poate fi folosită în mod eficient, în primul rând, pentru nevoile tehnice, ceea ce va reduce la jumătate consumul apei potabile și, respectiv, al resurselor necesare pentru colectarea, tratarea și transportarea apei. Pentru consumator este important faptul că se vor reduce semnificativ costurile financiare pentru folosirea apei din robinet, precum și amprenta ecologică. Sistemele inovatoare de colectarea apei de ploaie concepute să ne ajute în utilizarea rațională a umidităţii cerești impresionează numai prin funcționalitatea lor, dar şi designul original.

Apa de ploaie este o alternativa excelentă pentru a satisface diversele activităţi de gospodărie, cum ar fi curățarea, spălarea, irigarea terenului de grădină, deoarece ea nu conține clor și este mai moale. Cu sisteme de filtrare adecvate, apa de ploaie poate fi folosită în scopuri sanitare și chiar ca apa potabilă.

 

Accumuwater Water Tower: turnul distribuitor al apei pentru terenul de grădină
 

O soluție extraordinar de frumoasă pentru zona suburbană a prezentat studioul de design industrial Mojorno. Rezervorul pentru colectarea apei de ploaie este realizat în formă de un turn gol stilizat sau o coloană. Unele dintre aceste turnuri arată ca ciuperci gigantice sau copaci fantastici. Designul original și elegant nu numai că are grijă de apa dătătoare de viață, dar de asemenea va decora suplimentar grădina.

 

Концептуальные системы сбора дождевой воды

 

Pur și simplu instalați turnuri în locații strategice care au nevoie de o umiditate în plus, și atunci când rezervorul se va umple cu apă, ataşaţi un furtun și irigaţi cu generozitate răzoare și paturi de flori. Aceste turnuri elegante au şi o altă caracteristică – pe timp de noapte ele strălucesc prin membrana fluorescentă: fie pentru o estetică mai mare, fie pentru a nu ne împiedica în întuneric. Efectul este impresionant! Potrivit autorilor, turnuri distribuitoare Accumuwater sunt o soluţie ideală pentru zonele suburbane și parcuri.

 

Концептуальные системы сбора дождевой воды

 

RainDrops: ieftin, dar bun

Instalarea unui sistem inteligent de colectare a apei de ploaie nu este o plăcere ieftină. Varianta de buget – sistemul RainDrops de la designerul Evan Gant. În loc de rezervoare voluminoase și scumpe sunt utilizate în mod rațional sticle de plastic convenţionale, care cu ajutorul unor adaptoare speciale sunt conectate la o conductă de apă standard. Apa colectată poate fi utilizată pentru curățare sau irigare. Sistemul este conceput special pentru țările în curs de dezvoltare.

 

Концептуальные системы сбора дождевой воды

 

Eol’eau: bazin hidrografic și generatorul eolian

De ce să ne oprim doar la o caracteristică utilă, dacă putem face dispozitivul multifuncțional? Anume aşa şi a procedat designerul Julien Bergignat, care a conectat un rezervor pentru colectarea apei de ploaie la o turbină eoliană. El a obţinut un obiect futurist și ieşit din comun, dar cu dreptul la existenţă. Rezervorul de apăea fost proiectat pentru 600 de litri, însă cantitatea potențială de energie electrică generată de turbina eoliană nu este menţionată. De asemenea, nu este clar cum va fi colectată apa de ploaie, dacă în partea de sus este instalată turbina eoliană.

 

Концептуальные системы сбора дождевой воды

 

Fatboy: simplitate și securitate

La depozitarea apei pe termen lung ea se acoperă cu alge, înfloreşte și devine inutilizabilă. Pentru a rezolva această problemă enervantă este proiectat sistemul Fatboy de la compania Waterwall, care este ideal nu numai pentru colectarea, dar de asemenea stocarea apei de ploaie. Capacitatea rezervorului de aproape 2500 de litri, fabricat din polietilena UV de înaltă densitate, iar casete de lumină speciale încorporate în construcţia împiedică la creşterea algelor. Dispozitive pentru primirea apei sunt echipate cu un filtru împotriva frunzelor și insectelor.

 

Концептуальные системы сбора дождевой воды

 

Watree: umbrela cu susul în jos

Aparent că pentru crearea sistemului de colectare a apelor pluviale Watree pe designerul australian Chris Berkner l-a inspirat cea mai obişnuită umbrelă. Autorul proiectului propune de a instala umbrele răsturnate în parcuri și locuri publice unde acestea pot fi folosite ca un adăpost obișnuit împotriva ploii, iar apa colectată cu ajutorul unui sistem de conducte subterane se trimite la o curățare suplimentară și se transformă în apa de băut.

 

Концептуальные системы сбора дождевой воды

 

CISTA: urbanismul elegant

Sistemul de colectare a apei de ploaie Cista de la Moss Sund Arhitects și Fig Forty este proiectat pentru sectorul rezidențial urban, în care este importantă nu numai funcţionalitatea, dar de asemenea şi un design modern armonios. Ocupând o cantitate minimă de spațiul util, sistemul Cista este capabil să colecteze aproximativ 380 de litri de apă. Oțelul inoxidabil este o garanție de durabilitate și longevitate. Designul verde, plăcut ochilor, în lunile calde ale anului va contribui la creşterea unei plante alpine plantate lângă baza sistemului.

 

Концептуальные системы сбора дождевой воды

 

Rainwater HOG: un sistem modular

Rainwater HOG este un sistem modular descentralizat de colectare și stocare a apei de ploaie. Fiecare modul este creat pentru aproximativ 190 de litri de apă și cel puțin 20 de ani de serviciu de încredere. Numărul de module poate fi crescut în funcție de necesitate. Toate construcţiile sunt realizate din plasticul stabilizat UV de tip alimentar, complet reciclabil.

 

Концептуальные системы сбора дождевой воды

 

Rainpod: bazinul trepied

David Lot a decis să ridice rezervorul de colectare a apei pe un trepied de lemn pentru a facilita procesul ulterior de irigare. Futurismul acestui obiect este impresionant, dar arată un pic descurajator.

 

 

Sursa: facepla.net

 

Marţi, 04 iunie 2013
Vizualizări: 8373

Citiţi de asemenea

Există un obicei foarte bun...Un obicei vechi de mulți uitat...Obiceiul de a începe ziua cu contemplarea frumuseții...De...
160
Atracția pentru dulciuri o are majoritatea oamenilor. Dar cît de inofensiv este zahărul? Majoritatea dintre noi consum...
237
Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
1170
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
445