ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Sistemul scutecelor naturale: păstraţi sănătatea copilului şi frumuseţea naturiiSistemul scutecelor naturale: păstraţi sănătatea copilului şi frumuseţea naturii

 


Astăzi este aproape imposibil să ne închipuim îngrijirea bibeluşilor fără pampersuri. Cu toate acestea, după trecerea euforiei, legate de comoditatea pampersurilor, tot mai multe mame din întreaga lume încep să se gândească la pericolele scutecelor din materialul plastic pentru pielea copilului şi încep a căuta o alternativă mai sănătoasă. Şi, se pare că, aceasta există: un sistem de scutece naturale, dezvoltat de compania germană Disana, care este nu numai confortabil pentru copil, convenabil pentru părinţi, dar şi economic, din punct de vedere al consumului de resurse naturale ale planetei noastre!

Ştim cu toţii că, mamele şi bunicile noastre nu au folosit pampersuri: aceştia, pur şi simplu nu au existat! În loc de pampers, ele foloseau faşe şi scutece din tifon. Desigur, schimbarea constantă şi spălatul necesita o mulţime de timp şi de griji, dar altă cale de ieşire nu era, iar pentru ecologie şi sănătatea copilului un astfel de sistem de îngrijire a fost mult mai bun, decât pampersuri contemporane de unica folosinţă.

Cu toate acestea, realizările secolului XXI ne ajută să evităm o alegere dificilă între confort şi sănătatea copilului. Care este esenţa sistemului? Sistemul de scutece naturale este un set de scutece din materiale naturale: bumbac, mătase şi lână. Fiecare din elemente ale setului este gândit astfel, încât copilul să se simte confortabil şi să se dezvolte corect, iar mama să cheltuie mai puţin timp pentru grija acestuia.

 

Sistemul scutecelor naturale: păstraţi sănătatea copilului şi frumuseţea naturii


Firma Disana se bazează pe experienţa bunicilor şi străbunicilor noastre de mulţi ani, utilizând tradiţia populară de îngrijire a copiilor mici, însă datorită croitului bine gândit şi tehnologiei de îngrijire a  părţilor componente ale setului, compania a reuşit să obţină şi confort pentru părinţi şi înaltă performanţă ecologică a produselor sale.

Deci, principalele avantaje ale sistemului de scutece naturale pentru copii: copilul este în contact doar cu materiale naturale, iar pielea lui nu trebuie să lupte, în mod constant, cu dermatita şi iritaţii, forma corectă a pelincilor ajută la prevenirea displaziei de sold, temperatura în scutec este egală cu temperatura corpului, spre deosebire de pampersuri, în care ea se poate ridica lcu 10 grade, fapt care duce la proliferarea infecţiilor şi ciupercilor şi afectează, în mod negative, formarea funcţiei sexuale la copii.

 

Sistemul scutecelor naturale: păstraţi sănătatea copilului şi frumuseţea naturii


Pentru producerea pampersurilor, pe care copilul poartă de 2-2,5 ani, avem nevoie de 5 copaci, 325 kg de plastic, 2800 de metri cubi de gaze naturale şi alte substanţe toxice, care otrăvesc aerul, cu care noi şi copiii noştri respirăm. Iar pampersuri, utilizate de copilul dvs., vor putrezi aproape 500 de ani. Sistemul de scutece naturale economiseşte aceste resurse pentru copii şi păstrează frumuseţea planetei noastre. Principiul companiei Disana – a nu lua ce este util, a folosi ce ni s-a dat de la natură.

 

Sistemul scutecelor naturale: păstraţi sănătatea copilului şi frumuseţea naturii

 

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Luni, 07 februarie 2011 17:28
Vizualizări: 4324

Citiţi de asemenea

Un bărbat din SUA, a chemat dezinsecția. El era îngrijorat  de zgomotele ciudate care veneau din pereți. Credea că ...
278
Talentul rar al fetei a atras atenția oamenilor de știință, muzicienilor și jurnaliștilor...
240
Așa se numește fenomenul în care fulgerul se formează într-un nor de cenușă care se ridică din gura unui vulcan în timpu...
839
Să ne amintim cum a fost atunci, cînd natura ne-a arătat măreția sa, în proiectul foto al lui Maxim Ciumaș....
315