ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Sistemul solar a fost creat de inteligența superioară?
 

 

Astronomii descoperă planete asemănătoare Pămîntului în jurul altor stele din galaxie - recent a fost descoperită o planetă în constelaţia Cancerului. Asemenea exoplanete au fost descoperite aproximativ 800, dar condiţiile de pe acestea nu sînt atractive.

 

Se pare, conform opiniei unor oameni de știință, că sistemul nostru solar a fost creat parcă în mod special ca aici să apară oamenii. "Planetele din sistemul solar se mişcă pe o orbită circulară, adică nu se apropie prea mult de stea şi nu se îndepărtează prea mult. Acest lucru înseamnă că condiţiile pe aceste planete sînt stabile.

Pe Pămînt, datorită acestei orbite circulare, temperatura se menţine constantă. Iar dacă planeta s-ar mișca pe o orbită alungită, atunci şase luni ar fi căldură insuportabilă, iar şase luni - frig", - cred astronomii, relatează news.argumenti.ru.

Cele mai multe sisteme stelare, în structura lor au o legitate – cel mai aproape de stea se află cea mai mare planetă, celelalte se micșorează odată cu mărirea distanţei de la stea. În sistemul solar totul nu este după reguli – cele mai mari planete se rotesc în centru, la margini şi mai aproape de Soare – cele mici.

"In fizică există legile termodinamicii. Organismele încearcă să consume energia lor. De regulă, acele corpuri pe care le găsim în alte sisteme pierd rapid energia. Dar sistemul solar este cumva mai calm și în această stare el rămîne de 4 miliarde de ani ", - spune cercetătorul șef la Institutul de cercetări cosmice, Leonid Ksanfomaliti. Motivul trebuie căutat în perioada cînd Soarele şi planetele abia se formau, patru miliarde de ani în urmă.

"A fost un nor imens care s-a comprimat. În centru s-a format steaua, apoi planetele. Astfel spuneau teoriile din trecut, dar sa dovedit, totul este mult mai complicat. În proces s-au implicat stelele vecine, care, uneori, explodau, creînd unde. Toate acestea au condus la faptul că la un moment dat, aceste discuri protoplanetare s-au aflat în condiții neobişnuite. Cel mai probabil sistemul nostru s-a format în circumstanţe neobişnuite", - spune Ksanfomaliti. Colegii săi sugerează chiar că oamenii sînt rezultatul unui experiment puternic, o verigă a unui gigantic lanţ, pe care cineva îi urmărește cu atenţie.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Vineri, 01 iunie 2012
Vizualizări: 1779

Citiţi de asemenea

Încă nu demult nici măcar nu auzisem de acest cuvînt - "microplastic". Și astăzi nu scrie despre el doar cel leneș.Desch...
58
Mulți oameni au un nivel crescut de aciditate în organism. Aceasta este o consecință tipică a consumului de alimente d...
0
Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
103
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
146