ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Şobolanii inspiră groază cetăţenilor



Şobolanii inspiră groază cetăţenilor



Şobolanii au apărut pe Pământ cu mult înainte de om, aproximativ cu 48 milioane de ani mai devreme. Este cunoscut faptul că, la o muşcătură dinţii unui animal crează o presiune de până la 500 kg /cm2. Şobolanii sunt caracterizaţi prin rata mare de reproducere şi de adaptabilitate ridicată la mediul înconjurător. Dar pentru om ei reprezintă un mare pericol, deoarece sunt purtătoare de boli helminthice, precum şi de celelalte infecţioase. În ultimii ani s-a observat o creştere a populaţiei de şobolani şi prin urmare, probabil, şi de insolenţa lor.

 

 

Acest lucru se datorează, în primul rând, confuziei pe piaţa serviciilor sanitare, precum şi unei ierni destul de calde. Dar contribuţia se face, de asemenea, de jgheaburi pline cu gunoi şi coşuri, la fel de pline, netransportate la timp. Toate acestea reprezintă un factor favorabil pentru existenţa şobolanilor. Aceste animale au pierdut frica de oameni, şi rezidenţii observă tot mai des invazia şobolanilor în curţi şi subsoluri. Există informaţii despre boschetarii, muşcaţi de şobolani.

 

Şobolanii inspiră groază cetăţenilor

 

Conform informaţiilor neoficiale pe fiecare cetăţean  revin până la zece şobolani. Testările speciilor capturate au demonstrat prezenţa bacillus ciumă la unele exemplare.

 

Metode de luptă cu rozătoarele.

Îndepărtători electrici. Ele sunt eficiente, dar costisitoare şi cu timpul devin inutile.
Sperietoare cu ultrasunete. Astfel de sisteme sunt dăunătoare pentru oameni şi, prin urmare, pot fi utilizate numai în depozite. Un alt dezavantaj: sunt eficiente numai în absenţa obstacolelor.
„Zookumarin”. Cea mai răspândită otravă de şobolani, utilizată de majoritatea firmelor de deratizare.
În popor, de asemenea, sunt utilizate pe scară largă diverse capcane improvizate. Dar în Europa astfel de dispozitive sunt deja interzise, deoarece se consideră inumane.


Posibilităţile şobolanilor
- Şobolanii transportă până la 20 de tipuri de boli umane, printre care sunt mortal periculoase:
- Sunt capabili să pătrundă în gaură de diametru de 1.25 cm2
- Sunt capabili  la salturi verticale de până la 1m
- Sunt capabili  să cadă de la înălţime fără afecţiuni serioase (până la 15m)
- Sunt capabili  să sape viziuni de o adâncime de 1,25 m
- Sunt capabili să depăşească obstacole de apă de o lăţime de până la 800m
- Sunt capabili  să vieţuiască fără apă şi alimente timp de 6 zile

Concluzie:
Pentru a evita o epidemie, ar trebui să fie făcute regulat măsuri  de deratizare şi dezinfecţie. Pentru a face acest lucru, ar trebui să fie specificate fonduri bugetate.
Mai bine şi mai ieftin este să previi, decât să elimini consecinţele mai târziu.

 


Sursa:  ecovoice.ru

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 25 martie 2011 17:52
Vizualizări: 7111

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
208
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
299
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
432
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
470